Ya hemos hablado en más ocasiones de la aventura de los Arzak en Londres.. En concreto en el restaurante del exclusivo Halkin Hotel. Ahora recogemos el análisis que,en The New Tork Times, Edward Schneider hace del restaurante Ametsa, que es como se llama la primera aventura internacional de estos concineros vascos. La conclusion es que es excelente yuque, además, puede seguir mejorando. No esta mal.

The New York Times – 9/7/2013 – USA

Restaurant Report: Ametsa With Arzak Instruction in London

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Liquid-center chocolate Moon Rocks served on sesame-and-sugar sand at Ametsa. (Martin Morrell/Ametsa)

It has taken only four generations for the Arzaks to expand beyond Spain’s Basque Country, where the family opened a tavern in 1897. Since the 1970s, the three-Michelin-starred restaurant Arzak, in San Sebastián, run by the father and daughter team of Juan Mari and Elena Arzak, has been a center of modern Basque cooking. In March, with a team from their consultancy Arzak Instruction and the chef Sergio Sanz, the pair oversaw the opening of Ametsa — Basque for “dream” — in London’s sleek Halkin hotel.

(Sigue)
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