Nos ha encantado. Hemos sonreído y hemos aplaudido. Fantástico el artículo de Ewan McDonald sobre qué es y qué hay que hacer en Donostia. Sin duda los lectores neo-zelandeses que vengan a Euskadi con su artículo leído, van a sentirse mucho más en casa.

Nos encanta con que naturalidad explica la concentración de gran cocina mundial que se puede encontrar un visitante en San Sebastián. Nos encanta su aclaración sobre las diferencias entre tapa y pintxo, lo mismo que nos encanta su recordatorio final para evitar que sus lectores puedan errar en ese fundamental  concepto.

Sólo podemos pedir que vuelva más a menudo y que escriba más cosas sobe el País de los Vascos. Seguro que nos encanta.

New Zealand Herald – 2275/2013 – Nueva Zelanda

Bar/fly: Cider houses rule

In the Basque Country, Ewan McDonald learns the cider houses rule.

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llustration / Rod Emmerson

Where are we? San Sebastian, on the Atlantic Coast in the north of Spain. Or, as the locals prefer to call it, the Basque Country. And they prefer to call the city Donostia, too. Why are we here? Take your pick. Surfing, swimming or sunbathing on three gorgeous beaches at the bottom of the main street. One of Europe’s best film festivals. It’ll be European Capital of Culture in 2016. The cuisine: three Michelin three-star and one Michelin two-star restaurants – two of them in the world’s top 10 – in a city of 180,000. The world’s best female chef and the chef’s choice as the planet’s best cook. That’s like going out to eat in Hamilton and … you know where that’s going. However, we forgot to book three months ahead, even though it’s nowhere near summer. How about this: the town is said to have more bars per head than any other city in the world. Mind you, they claim that in Kilkenny, too.

(Sigue) (Traducción automática)
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