Es la primera referencia consistente que nos hemos encontrado sobre el evento San Sebastián Gastronomika que se celebra cada año en Donostia, y ha sido en Los Ángeles Times.

Esta claro que la fiesta de la gastronomía que se celebra cada año en la capital gipuzkoana ha alcanzado un nivel de proyección internacional que le sitúa entre los eventos de primer nivel internacional. Algo lógico si tenemos en cuenta la enorme calidad que en este campo mantiene esta zona de Euskadi. Si duda el redactor de la información es un auténtico entusiasta del evento y está decidido a hacer que sus lectores tengan unas ganas locas de ir.

Los Ángeles Times – 1/6/2012- USA

2012 San Sebastian Gastronomika kicks off Oct. 7

San Sebastián Gastronómica

Start planning now! The 2012 San Sebastian Gastronomika kicks off Oct. 7. And this time the French are coming as the Spanish Basque gastronomy conference pays tribute to “the country that brought us Carême (a.k.a. ‘the king of chefs and the chef of kings’), Escoffier and Nouvelle Cuisine.”.  Who’s crossing the border for the 13th annual event? So far super-chefs Alain Senderens, Pierre Gagnaire, Michel Bras and Alain Passard. Representing the great legendary restaurants, Anne-Sophie Pic (the only woman in France to have obtained three Michelin stars) and Michel Troisgros and for the new wave bistros, Iñaki Aizpitarte of Le Chateaubriand and Yves Camdeborde of Le Comptoir. Many more chefs, both young and in mid-career are promised, including a strong contingent of pâtissiers from France. Could that mean macaron king Pierre Hermé?

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