Winesworld es una web noruego-canadiense dedicada a tres cosas que tienen muy poco éxito entre los seres humanos: el vino, los viajes y la gastronomía. Desde el lado canadiense, han publicado una versión un poco particular (sin duda debido a la ausencia de algunos ingredientes como  los pimientos choriceros en los mercados de esa parte del mundo) de nuestro marmitako. La receta la ha aportado Hrayr Berberoglu, especialista en asuntos de vino y gastronomía.

Aquí se la dejamos a ustedes.

Winesworld – 16/11/2011 – Canada/Noruega

Basque Tuna and Potato Stew

In a heavy bottomed pot heat the oil and sauté onion, garlic, and peppers without letting them to brown. Add the tomatoes, paprika, salt, pepper, and red pepper flakes and let it cook for a few minutes. Add the potatoes, combine them with the other ingredients, and add the wine and water. Bring the liquid to a boil, cover and cook over medium heat until potatoes are nearly tender, about 15 minutes. Add the fish, cover and cook for another five to ten minutes until the fish is cooked through. Let the stew sit for five minutes before service.

(Sigue) (Traducción automática)
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