Andrew Knowlton escribe de forma habitual en la revista norteamericana especializada en food lifestyle, Bon Appétit, que llega en su edición papel más de 1,5 millones de ejemplares,  y que alcanza a traves de su web a muchos millones de lectores.

Pues bien, este periodista especializado en gastronomía, decidió ganarse cada una de las comidas y cenas que iba a realizar en su visita al País Vasco, y se decidió por realizar su recorrido, de templo de la restauración en templo de restauración, a lomos de una bicicleta. Una experiencia que cuenta a todos los lectores en este artículo de la revista. En el que se puede palpar que ha sido una experiencia diferente, en la que ha disfrutado mucho de comida, paisaje y compañía. Pero en el que se intuye que, en algunos momentos de debilidad, ha seguido pedaleando impulsado unicamente por una mezcla entre el pundonor y la esperanza de la recompensa en forma de comida al final de la etapa.

Una marcha, una larga marcha,  que empezó en Donostia y finalizó en el alto de Urkiola,  con un txakoli en la mano.

Bon Appetit – 29/4/2014 – USA

Tour de Basque: 295 Miles, 26,200 Calories, 8 Meals—1 Insane Dream Trip

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The author, Andrew Knowlton

t sounds like the name of the wicked stepmother in a Disney film. Or a barren planet where Darth Vader light-sabered Obi-Wan Kenobi. Urkiola, Urkiola, Urkiola—the word was charged with negative connotations. Mostly because at this moment it was killing me. Urkiola is a mountain range in the western Basque Country of Spain, a 40-minute drive from Bilbao. When seen from a car, its highest peak, Anboto—4,367 feet to the summit—is a limestone beauty ideal for a leisurely picnic. But when you’re seeing it from the seat of a bicycle after a long week of riding, it’s terrifying. And to think I’d planned this. I’m a professional (over-)eater, which means I’m never hungry. This is a particular problem when I travel abroad. Three days into a trip, away from my normal routine, eating out for every meal—I’m stuffed. And then one day I wondered, What if I exercised before and after almost every meal? So that was the goal of this week-long Tour de Basque: cycle a whole bunch so I could eat a whole bunch. I’d chosen the Basque Country for selfish reasons. Located along the Bay of Biscay in Northern Spain and a sliver of France, the region is known for its fierce independence as well as its outstanding cuisine. San Sebastián alone boasts an obscene number of Michelin stars (14) for a city of less than 200,000—not to mention its always-packed pintxos (tapas) bars. And that’s just one town. With great tables spread throughout the rugged countryside and coast, you’re never far from a life-changing meal.

(Sigue) (Traducción automática)

 

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