No se trata de una información internacional (en el aspecto legal al menos) aunque sí es una información proveniente de una comunidad histórica con otra cultura, otra lengua, otra historia y otra realidad totalmente diferente. Por eso, nos hemos resistido a referenciar aquí este curso de Introducció a la cultura basca, que se ofrece en  la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. Los actos han sido organizado por los vicedecanatos de Cultura, Igualtat i Comunicació, i Ordenació Acadèmica i Qualitat de la Facultat, junto con el Instituto Vasco Etxepare. La asistencia al ciclo es gratuita y el acceso libre.

Universitat de València- 13/2/2013 – Pais Valencià

Un cicle analitza la llengua, literatura, cinema i música basques, en Filologia, Traducció i Comunicació

filologiaweb,6

Els actes s’estructuren en quatre sessions, fins al pròxim mes de maig, destinades a tractar la llengua i cultura (12 febrer), literatura (12 de març), cinema (16 d’abril) i música (14 de maig). Aquest dimarts 12 de febrer, el professor de la Universitat de València, Garikoitz Knör de Santiago, ha presentat una introducció general de la cultura basca que abastarà àmbits com l’extensió geogràfica i la diversitat de les seues gents, així com altres relacionats també amb la llengua basca com els històrics, sociolingüístics i dialectals.

(Sigue) (Castellano) (Inglés)