Itzultzailea: Leire Madariaga

USAToday taldearen 10best webguneak, “EEBBetako eta mundo osoko helmugarik hoberenetan zer ikusi eta egin, eta baita jatetxeak” biltzen ditu irakurleentzat. Urriko hilabetean, EEBBetako tradizio handiko euskal jatetxeetariko bati erreportai handi bat zuzendu dio: Renoko Louis´ Basque Corner, Nevada.

Jatetxe hau 1957an jaio zen, hau da, orain dela 50 urte eta Lorraine eta Louis Erreguiblek 4 hamarkadan zehar eramana. 2011an Chris Shanks eta Brian Elcanok kudeatzera pasatu zuen, momentu hartan adierazi genuen bezala.

2017a EEBBetako euskal historiadun txoko txiki honentzat, poztasun eta tristuraz beteriko urtea izaten ari da. Bere 50 urteak eta gero, 2017a, jatetxeari izena emaniko sortzailea hil zen.

Christina Nellemann, 10best webguneko jatetxe honi buruzko erreportaiaren autoreak, Far Westean lan egiten duten euskal artzainei erantzuna emateko sortutako lokal honi buruzko ezaugarri garrantzitsuenak azaltzen ditu argi eta garbi. Denborarekin familiako jatetxea bihurtu izan dira, bere izaeraren estilo originala galdu gabe. EEBBetara bidaiatu zuten euskaldunen ispiritua era bikainean biltzen duen izaera.

Era berean eta argi eta garbi adierazten du, euskal gastronomía, ez dela ez frantzesa ezta espainiarra. Pirinioen kosta atlantikoan bizi den herriaren janaria da. Mahai luze horietan jesartzeko eta bertan eskeintzen dena disfrutatzeko gogoak ditugu, “Picon Punch”, EEBBetan bakarrik dagoen “euskal edaria” eta EEBBetako gune hartako ikur bihurtu nahi dena: Idaho.

Orain dela denbora biltzen genuen bezala, EEBBetako tradizioaren ikertzaile unibertsitarioek ere, euskal gastronomiaren lokal hau “Sierra Nevada eta Rocosas arteko bertoko benetako sukaldea”. Nevadan zehar, bertara joan ziren artzainek eramandako euskal gastronomiaren “EEBBetako bertsioa” duten hainbat jatetxe daude. Hain onak, “texatar” batentzat, EEBBetako gune hori bisitatzeko arrazoi bat izango litzatekeela.

Euskaldunen gauzak!

0best – 1/10/2017 – USA

Louis’ Basque Corner: Sweetbreads, Picon Punch and Family-Style Dining

While the classic Basque restaurant Louis’ Basque Corner has been in the Reno area since 1967, the historic place is attracting new crowds these days. As a popular meeting location for the city’s movers and shakers, Louis’ is also a hipster hangout, a place for families and a visitor must-stop on their way through “The Biggest Little City.”

(Jarraitzen du) (Itulpen automatikoa)

 

 

Last Updated on Abe 21, 2020 by About Basque Country


Lagun iezaguzu aboutbasquecountry.eus mantentzen!
Help us keep aboutbasquecountry.eus running!
Ayúdanos a mantener aboutbasquecountry.eus

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gune honek Akismet erabiltzen du zaborra murrizteko. Ikusi nola prozesatzen diren zure erantzunen datuak.