19:50etan, Euskadiko ordua: Europako Batzordeak Basque Culinary Center (BCC) saritu du Culinary Action! programarengatik.

European Enterprise Promotion Awards (EEPA) sarien 15. edizioa izan da aurten Portorozen (Eslovenia), Europako Batzordeak antolatuta. EEPA horiek enpresa-espiritua sustatzen dutenak eta nazio, eskualde eta herri mailako enpresa txikiak saritzen dituzte. EBko herrialde guztien ekimenek har dezakete parte lehiaketan: Albania, Bosnia eta Herzegovina, Kosovo *, Montenegro, Ipar Mazedonia, Serbia, Turkia, Armenia, Moldavia, Ukraina, Islandia eta Erresuma Batua. 2006az geroztik, 4.000 proiektu baino gehiago aurkeztu dira sarietara, eta, elkarrekin, 10.000 enpresa berri baino gehiago sortzen lagundu dute.

Categoría 1 de la EEPS 2021, donde ha ganado el Basque Culinary Center
EEPS 2021eko 1. kategoria, Basque Culinary Center irabazi duena

1. kKategoriaren amaieran, Espiritu ekintzailearen sustapena, hiru finalista iritsi dira: Centre for Creativity (CzK), Eslovenia (edizio honetako anfitrioiak), Youth Awareness Weeks, Frantziatik, eta Basque Culinary Centereko Culinary Action! proiektua.

Esan bezala, ziurgabetasuna desagertu egin da 20:00ak baino lehentxeago, kategoria honetako irabazlea Basque Culinary Centereko Culinary Action! proiektua dela jakinarazi denean. Sari hori iragartzeko orduan esan da «ehunka proiekturen artean aukeratu dutela, Europako espiritu ekintzailea sustatzeko ekimenik onena bezala».

Halaxe aurkeztu dute 15. edizio honen webgunean:

Culinary Action! (CA! ), Basque Culinary Center-ek ezarria, prestakuntza ematen du eta sektore gastronomikoa profesionalizatzen laguntzen du. 2011z geroztik, Basque Culinary Center gastronomiaren sektorea berritzen eta hazten lagundu du, besteak beste, Mondragon Unibertsitateko Zientzia Gastronomikoen Fakultatean eta Elikadura eta Gastronomiako Ikerketa eta Berrikuntza Zentro bakarrean parte hartuz. Zentro horretan, etorkizuneko sukaldariak eta zientzialariak ekoizten laguntzen ari da proiektua. Are gehiago, beste proiektu batzuen bidez, hala nola Building a Green Gastrononomic City, CA! ekonomia zirkularreko irtenbideak bilatzen laguntzen ari da, elikagaien jasangarritasunaren erronkei aurre egiteko, eta inguru bat sortzen, non adituek, hornitzaileek, ekoizleek, sukaldariek eta kontsumitzaileek konponbideak elkarrekin sortu ahal izango baitituzte tokiko gastronomia suspertzeko eta herritarrak iraunkortasunaren inguruan hezteko. Proiektuaren helburu orokorra pasio, bikaintasun eta konpromiso sozialaren balioak ikerketa eta berrikuntza gastronomikoan txertatzea da.

Horregatik guztiagatik saritu dute (gaituzte).

Proyección del anuncio del BCC como ganador ganador en la EEPA 2021
BCCren iragarkia EEPA 2021etako irabazle

Oso harro gaude Basque Culinary Center-ek esan nahi duen guztiaz. Hasiera-hasieratik hitz egin dugu honetaz blog honetan, eta tradizioaren, lankidetzaren eta etorkizunaren sintesia da. Halaber, oso harro gaude Basque Culinary World Prize proiektuaz. Guretzat gehien maite dugun proiektuetako bat da, eta BCC bezala, herrialdearentzat estrategikoa.

Benetan uste dugu gastronomiaren arloan aitzindari izatea funtsezkoa dela gizarte eta kultura gisa dugun proiekzio globalerako. Benetan sinesten dugu geure egin behar dugula «Culinay nation» marka. Eta bi arrazoirengatik sinesten dugu: lehena, merezi dugulako, eta bigarrena, gurea egiten ez badugu, beste batzuek egingo dutelako eta «urrezko aukera» bat galduko dugulako.

Proiektu hau diseinatu duten guztiak, bertan sinetsi dutenak eta sustatu dutenak zoriontzeko unea da (hor sartzen gara gure indarren neurrian). Zorionez, sinesten duten hori praktikan jartzeko arriskua duten pertsonak ditugun herrialde batean bizi gara, ezer egitea nahi ez dutenak entzun gabe. BCC gauza handiak egiteko gaitasuna eta energia duen herrialdea izaten jarraitzen dugularen adibide da.

Albiste bikaina izan da aste batzuk hitz egin nahi izan dugun saio berezi honetarako, eta, aintzatespen horren ondorioz, minutu bat gehiago ere ez dugu pasatzen utzi.

Zorionak!!!

https://twitter.com/EEPA_EU/status/1460681648283045888?s=20

Web de Culinary Action

Promoting Enterprise News Portal (Comisión Europea)  – 2021 – Europa

EEPA 2021 Shortlist – Promoting the Entrepreneurial Spirit

Following the announcement of the 2021 shortlist of finalists in the European Enterprise Promotion Awards (EEPA), we would like to introduce you more closely to the shortlisted projects in each category. Today we will kick off with the projects competing in Category 1: Promoting the Entrepreneurial Spirit.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)

Promoting Enterprise News Portal (Comisión Europea) – 2021 – Europa

EEPA 2021 – Meet the European shortlist

This year over 200 National EEPA entries were submitted for consideration from 28 participating countries. The EEPA National Coordinators then selected 47 of these projects for the EEPA 2021 Jury to evaluate. Last Friday, the EEPA 2021 Jury met to make their final selections for this year’s European shortlist. 

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)

 

Comisión Europea – 2021 – Europa

European Enterprise Promotion Awards

The European Enterprise Promotion Awards reward those who promote entrepreneurship and small business at the national, regional and local level. Initiatives from all EU countries, as well as as well as Albania, Bosnia and Herzegovina, Kosovo*, Montenegro, North Macedonia, Serbia, Turkey, Armenia, Moldova, Ukraine, Iceland and the United Kingdom can take part in the competition. Since 2006, over 4,000 projects have entered the awards and together they have supported the creation of well over 10,000 new companies.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)

European Cluster Collaboration Platform – 8/2021 – Europa

European Enterprise Awards 2021 Winners selected

The top national projects for the European Enterprise Promotion Awards (EEPA) 2021 have been announced! National Coordinators submitted a total of 47 entries from 28 countries to the EEPA Secretariat for the next stage, which will be at the European level.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)