Itzultzailea: Leire Madariaga

National Post egunkari kanadatarrak, Laura Brehaut-ek Alexandra Raij-i egindako elkarrizketa zabal bat argitaratu du, honetan gehien bat euskal sukaldaritza eta bereziki pintxoei buruz hitz egiten da. Gure herrialde osoko tabernen barrak betetzen duten mokadu txiki hauen errezeta batzuk ere ematen dira, egunkari honen Kanadako irakurleek Euskal Herrira bidai gastronomiko bat egin aurretik frogak egin ditzaten.

Newyorktar Alexandra Raij, gure ohiko irakurleentzat ezaguna den izena da. New York-eko Txikito Jatetxearen jabekide eta “erruduna” da Eder Monteroren ondoan, honi buruz zenbaitetan idatzi izan dugu gure blogean. Bi hauek etxe orratzen hiri honetako beste bi jatetxeen jabe dira: El Quinto Pino Manhattanen etaLa Vara Brooklynen.

Atentzio berezi bat jarri diogu ere “Txikifest” izenean antolatzen duten ekitaldiari, non Euskal Herriaren pixka bat New Yorkeko kaleetara eramaten duten. Hau gutxi iruditzen bazaizue, orain dela gutxi kritika eta publikoki arrakastatsua den liburua argitaratu zuten euskal sukaldaritzari buruz.

National Post – 4/8/2016 – Canadá

Step up your summer entertaining with pintxos — small bites from the Basque Country

Basque cooks have small bites down to a fine art. And there is no better introduction to the food of northern Spain’s Basque Country than bar hopping – chasing that perfectpintxo to accompany a glass of sagardo (hard cider), txakolí (sparkling white wine), Navarra or Rioja wine. “Bartenders there are so hospitable,” chef Alexandra Raij says. “And they’re so brilliant at their jobs. They have amazing memories; they’re taking orders and holding conversations, and they’re stirring gin and tonics just right. They have so much flair.”

(Jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)

 

 

anuncio-productos-basque-728x85-2