Itzultzailea: Leire Madariaga

Kat Odell gastronomian espezializatutako kazetaria, Vogue aldizkariaren web bertsioan agertzen den artikuluaren idazle dugu, non Donostia munduko gastronomi zentru bezala aurkezten den. Hiri honetan munduan zehar izen bat duten jatetxe ezberdinen presentzia nabarmenduz.

Baina autoreak ez du nahi izan irakurleak “Michelin Izarren” itsasoan murgiltzea, ezta mahai onen maitaleek aurkitu ditzaketen nabarmenak aipatu. Autoreak euskal sukaldari onenetariko bat aukeratu du gida moduan, Andoni Aduriz, Donostiako pintxo taberna hoberenetatik ibilalditxo bat eginez.

Ez da aukera zabala. Bost taberna baino ez dira aukeratu artikulu honetarako. Nahiz eta aukeraketa pertsonala izan, garrantzi handia du eta kontuan izatekoa da. Hala ere, nahiz eta azken urteotan Donostiako pintxoei buruz hainbat artikulu batu izan, hiri honek hainbat aukera ezberdin eskaintzen dituela konturatuko gara.

Vogue – 24/8/2016 – USA

A Food Crawl Through San Sebastián With One of the World’s Top Chefs

About an hour’s drive east of Bilbao, and just 12 miles west of the French border, lies San Sebastián, a coastal Northern Spain gem of a resort town located in the country’s Basque region. Reputed for its turquoise waters, palm tree–lined streets, and—most of all—its cuisine, San Sebastián which also goes by its Basque name, Donostia—is the area’s culinary capital and counts two of the World’s 50 Best Restaurants, in addition to one of the highest concentrations of Michelin stars anywhere. But when in town, the best plates aren’t found on white tablecloths.

 

anuncio-productos-basque-728x85-2