Melanie Preschutti es una chef que da clases de cocina en Pennsylvania y que mantiene el blog “Kitchen Encounters“. Ha publicado una receta vasca muy popular y que poseen una contundencia propia de una cocina pensada para aquellos que se tienen que enfrentar a las labores del campo.
Se trata de lo que denomina huevos rotos con txistorra y patatas y que nosotros llamaríamos un Sarteneko de huevos, txistorra y patatas.
La verdad es que nos produce una cierta aprensión pensar que se trata de una “txistorra” made in USA. Pero vayan ustedes a saber, igual está muy rica.
Kitchen Encounters – 14/1/2015 – USA
Basque in a Spanish Breakfast: Huevos Rotos con Chistorra y Potatas (Eggs, Sausage and Potatoes)
Put bigger pants on. This stick-to-your-ribs hard-working hungry-man’s one-skillet breakfast contains a days worth of full-flavored tongue-tingling calories. It’s got it all — fried eggs, fried potatoes, fried sausage, and sometimes, even a talo (tortilla) too. Hailing from the high mountainous Navarre regions of Spain, also known sa Basque country, this is a dish of humble origin, poor-man’s food. “Huevos rotos” literally means “broken eggs”, so it should come as no surprise that the eggs have a soft, runny texture. Nowadays, it’s mostly served in homes for celebrations or holidays, but, it’s found on restaurant menues all over Spain.
(Sigue) (Traducción automática)
Last Updated on Feb 24, 2015 by About Basque Country