Itzultzailea: Leire Madariaga
Puntobiz, negozioen munduari buruzko argentinar webguneak, Patagoniako sagarrekin Argentinan egiten den sagardoaren aurkezpenari buruz informatzen digu, sagardoa, 100% euskalduna da.
Kontraesana dirudi, sagardo hau Otaño-Goikoetxea familien arteko erlaziotik sortu dela ikustean, Petritegi sagardotegi ezagunaren eta Xabier Aguirre euskal ondorengoen argentinar enpresariaren aurrean dagoela. 2016an, Petritegik bere errezeta pasatu zuen, %100 den lehen sagardo euskalduna sortzeko; Txapela sagardoa.
Berriz ere, historio honek, munduan zehar dauden euskaldunen arteko erlazioak sendo eta gogor mantentzen direla adierazten digu.
Puntobiz – 2019/3/15 – Argentina
La primera y única sidra del país con origen 100% vasco llega a Rosario
Conn muchísimos años de tradición y un nombre que pisa fuerte en la región española del País Vasco, la familia Otaño-Goikoetxea es quien está al frente de la mítica sidrería Petritegi. En 2016, en asociación con el empresario argentino de descendencia vasca, Xabier Aguirre, Petritegi transfirió su receta para poder comenzar a producir la primera sidra de origen 100% vasco en Argentina. Txapela es su nombre y luego de tres años llega a Rosario, al restaurant Zazpirak Bat Jatetxea ubicado en calle Entre Ríos 261-, que hará su lanzamiento el próximo viernes 27 de marzo.
(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)
Last Updated on Abe 21, 2020 by About Basque Country