Askotan jaso dugu Gazta-Tartak, Donostiako La Viña jatetxeko sukaldeetan jaiotako postreak, mundu osoan duen zabalkundea, eta 2020an euskal gastronomiaren nazioarteko arrakasta bihurtu da.

Egia esan, euskal gastronomiaren arrakasta global horri buruzko artikulu batzuk jasotzeari utzi diogu, errepikakorrak ez izateko. Arrakasta hori bereziki garrantzitsua izaten ari da Ekialde Urrunean, moda-produktu bihurtu baita.

Baina oraingoan ezin dugu aipatu gabe utzi Australiako Delicious webguneak eskaintzen digun albiste hau, Sonya Gellert bidaietan, gastronomian eta bizimoduan espezializatutako idazleak sinatua.

Izan ere, irakurleek ez digute ukatuko, Australian Gelato Messinaren konpainiak zapore berezi gisa eta denbora jakin baterako (printzipioz behintzat) euskal gazta-tarta izozki bat jarri izana deigarria dela. Eta ez da ez esperimentu bat ez «burutazio» bat izan, produktua aldez aurretik probatu baitute Firedoor jatetxean.

Proba arrakastatsua izan dela dirudi, produktua dagoeneko merkatuan dagoelako. Eta mezularitza bidez jasotzea zaila denez, Australian ibilaldi bat egiteko nahiak pizten zaizkigu hura probatzeko.

Delicious – 2021/5/16 – Australia

Here’s the scoop: Messina is releasing its Basque cheesecake gelato to the public

Take your tastebuds on a trip to San Sebastian, while firmly seated on your sofa.
If you’ve ever tried a burnt cheesecake made in Spanish Basque country style,
you’ll know that a gelato-based version can only mean very, very good things (IYKYK). And when that gelato is topped with a layer of this distinctive cheesecake, you’ve got yourself a decadently good time.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)