Itzultzailea: Leire Madariaga

The Insider-ek, Zoë Miller kazetariaren artikulu bat eskeintzen digu. Honetan AEBko hama leku eta 10 europar gastronomia lotzen dira.

Nazional gastronomiaren barruan, lehena portugaldarra da, eta bigarrena….euskalduna. Zerrenda haratago dora, italiarra, grekoa, frantzesa, alemana, nordikoa (suedia), poloniarra, bosniakoa eta armeniakoa. Armeniako janaria europar bezala izendatua izatearen zalantzak alde batera utziz, gure ustetan, amerikar herrialde honetan europar migrazioak izandako helmugak eta bideak jarraitzea interesgarri iruditzen zaigu.

Euskal gastronomia dela eta, beti ere adierazten dugun bezala, euskaldunak Pirinioen bi aldeetara gaudela gogoraraztea beharrezkoa iruditzen zaigu; eta era berean, euskaldunek janari propio eta nabarmendua sortzeko izan duten ahalmena, nahiz eta jatorrizko lurraldetik hain urrun aurkitu izan. Intermountain Westeko janari ordezkari bihurtzeko gai den gastronomia, Mendi Harritsuen mendebaldeko eta Sierra Nevadako mendikatearen hasieraren ertzan kokaturiko eskualdea da hau.

Sukal erreferentziak, John Stanton doktoreak eman zituen, Filadelfiako Saint Joseph’s University-ko irakasleak

 

The Insider – 2019/3/20 – AEB

The best places in the US to get 10 types of European food

Basque Country, a group of autonomous communities in northern Spain and France near the Pyrenees Mountains, has a culinary tradition all its own. But the best place to sample Basque food in the US might surprise you since it’s neither a coastal city nor a typical foodie destination.

(Jarraitu) (Itzultzaile automatikoa)
anuncio-productos-basque-728x85-2