Itzultzailea: Leire Madariaga

Basque Culinary World Prize sariari buruz dagoeneko pare bat alditan idatzi dugu. Eusko Jaurlaritzak bultzatutako saria, Basque Culinary Centeraren zehar (blog honetan hainbat alditan izendatua). Urtero “gastronomiaren zehar gizartea hobetzeko” ekarpen bikaina egin duen sukaldariburu bat bilatzea eta nabarmentzea du helburutzat.

2018ko sariari dagokionez, 2018ko urrian emango dena, kandidatuen aurkezpen prozesuan dago, eta komunikabide ezberdinetako erreferentzi izateaz gain, BBCaren artikuluaren protagonista bihurtu berri da.

Artikulua Sean Coughlanek sinatua izan zen, gure irakurleen artean ezagun zaharra, gure herrialdeko edukazioari buruz honek idatzitako artikulu interesgarria bildu genuelako. Honetan, sariak duen ezaugarri eta helburu garrantzitsuenak aurkezten dra, eta giza eraldaketarako bere profesioa tresna bezala erabiltzen duten sukaldari ezberdinen proiektu finalisten adibideak biltzen dira.

BBC – 2018/4/25 – Britainia Handia

Changing the world, one dinner at a time

Ethics and social awareness are not necessarily on the menu when it comes to such upmarket dining. But an international prize, run by a university in the Basque Country, in Spain, has been trying to change that. Instead of indulgence and excess, the Basque Culinary World Prize is trying to give good food a social conscience.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)

 

anuncio-productos-basque-728x85-2