Bloombergeko arte eta aisia ataleko kritikari gastronomiko nagusia da Richard Vines. 2003an, Elena Arzaki Londresen elkarrizketa egin zionean aipatu genuen.

Gaur, gastronomiako espezialistak eta komunikabideak gure blogera itzuli dira, otsailaren 15ean argitaratu zuten erreportaiagatik. Txef famatu batzuek, aintzatespenez eta michelin izarrez beteak, beren hanburgesa gogokoenei buruz hitz eginten digute.

«Goi-sukaldaritzatik» ezer ezin daitekeela urrunagorik egon hanburgesa apala baino dirudi, baina, zalantzarik gabe, leku batzuetan gastronomiaren benetako izar bihurtu dute «janari lasterreko» izar hori.

Bada, informazioan aipatutako 44 hanburgesetatik lau «euskaldunak» dira. Denak banatuta, zer bitxia, euskal kostaldean zehar. Biarritzetik Portugaletera. Bi lapurtera lokal, bata Donostiakoa eta bestea Bizkaikoa, sartu dira hautapen horretan. Sekulako lorpena.

Egia esan, gero eta egokiagoa iruditzen zaigu The Culinary Nation garela. Maila goreneko gastronomian, herri-gastronomian, taberna-gastronomian eta, orain, «janari lasterrean» erreferentzi.

Hauek dira aukeratutako lokalak, iparraldetik hegoaldera eta ekialdetik mendebaldera, aukeratu duen sukaldariarekin:

Hanburgesa-sorta hau aurkituko dituzuen Bloombergen informazioa uzten diegu,

Bloomberg – 15/2/2020 – USA

The World’s Best Burgers as Picked by Stars of Gastronomy

The humble hamburger rarely has a place in traditional fine dining, but for many top chefs it’s one of the food world’s greatest guilty pleasures. It’s a simple dish that’s found everywhere and loved all around the globe. But where can you get the best one and what’s the secret to turning a handful of minced beef (or something else) and some bread into a delicacy? We asked the culinary elite — chefs laden with Michelin stars and other accolades — for their favorite burgers when they are having a sneaky time out from gastronomy.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)