Bihar, azaroak 29, “Esker Emate Eguna” izango da AEBetan. Egun hau amaitzen duen afarian falta ez den elementu bat sagardoa da. Guk euskal sagardoari buruzko informazio asko bildu dugu, baina bi dira egunaren bezperan garrantzi berezia dutenak.

Izan ere, New York Times eta CBS euskal sagardoei buruz ari dira jaialdi honetan. Euskal produktu horren erakargarritasuna indartu duten bi erreferentzia garrantzitsu. Hori ikus daiteke AEBetako euskal sagardoari buruz gure blogean jaso ditugun erreferentzien zerrenda zabalean. «Euskal estiloko» sagardotegiak barne.

Gure ekoizleengatik pozten gara, baina arrakasta handiagoa izateak, hauen ekoizpena tokiko kontsumitzaileentzat helezin ez bihurtzea espero dugu.

Eskerrik asko sagardoaren erabilerari buruz New York Timesen (2010) eta CBSn (2014) aurkitzen ditugun gomendioak ematen dizkizuegu. Azken informazio horretan, gainera, Atxa vermouta ere gomendatzen zuten.

New York Times-ek laudatzen duen euskal sagardoa

 

CBS. Esker-Emate eguna euskal sagardoarekin eta vermouthekin ospatzeko gonbita egin dute (bideoa)

Sagardoaren Lurraldea webgunearen goiburuko argazkia

 

Advertsiement