Miami Heraldek, Lesley Abravanelek miami.com-en bere webgunean argitaratutako artikuluaren bidez (hiri horretako onenaz gozatzeko pistak ematen bereizitua), euskal gastronomian berezitutako jatetxe berri bat aurkeztu du: Leku.

Haren bultzatzaileen artean Alejandro Muguerza aurkitu dugu, «Le Basque Catering and Productions»en sortzailea, gure blogean lehendik ere aipatu izan duguna. Biscayne boulevardeko etxadi gutxitara Miamiko Rubell Museum-en kokatutako Abentura gastronomiko honetarako, mundu hartako euskal presentziara garamatza.

Jatetxeak urtarrilean irekiko ditu ateak eta goi-mailako begirada bat eskainiko dio euskal sukaldaritzari. Mikel Goikolea sukaldari exekutiboak, lehenago Azurmendi Prêt à Porter-en ibilitakoak zuzenduko du sukaldea, eta honekin batera, Aitor Garate Berazaluze sommelierra eta Asador Etxebarri txalotuaren garapen-kudeatzailea.

 

Miami.com – 2019/11/18 – AEB

This new restaurant in Allapattah wants Miami to get excited about Basque cuisine

The new Rubell Museum debuts in Allapattah just in time for Art Basel on Dec. 4. By January, it will have a brand new restaurant as well. The spot is called LEKU, which translates into “The Place” in the ancient Basque language Euskera. It is owned by an impressive conglomeration of restaurant and hospitality industry vets with serious culinary creds. That group is composed of Alejandro Muguerza of Le Basque Catering in Miami; Andreas Schreiner of Schreiner Hospitality; Terry Zarikian, former food publicist and alum of the New York and South Beach Wine & Food Festivals; and the 30-year-old Executive Chef Mikel Goikolea, formerly of Azurmendi Prêt à Porter.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)