Itzultzailea: Leire Madariaga

Orain dela egun batzuk, 2019ko Basque Culinary World Prize edizioaren 10 finalisten zerrenda biltzen genuen. Eusko Jaurlaritzak eta Basque Culinary Centerrek martxan jarritako saria, bere webguneak azaltzen duen bezala, «Sukaldariburu eraldatzaileak antzematea du helburu, hau da, beste sektore batzuen artean, sukalde berrikuntzan, hezkuntza, nutrizioan, hezkuntzan, ingurumenean, elikagai industrian, giza edo ekonomi garapenean lan nabarmentzuak dituzten edozein kultura edo nazionalitateko gizon eta emakumeak antzematea».

Aurton sari hau irabazi duen sukaldariburua ezagutu berri dugu. Anthony Myint da, Mission Chinese Food, Commonwealth eta The Perennial lideratzen duen San Frantziskoko sukaldariburua eta zaharberritzailea.

El jurado del Basque Culinary World Prize reunido en San Francisco el 15-7-2019
Basque Culinary World Prize-eko epaimahaia San Frantziskon bilduta 2019-7-15

Irabazleak, sari ospetsu hau jasotzeak dakarren nazioarteko antzematea izateaz gain, saritutako proiektuaren garapenean erabili ahal izateko 100.000 euro jasoko ditu. Myint, etekin gabeko Zero Foodprint, jatetxeei karbonoaren aztarna murriztera laguntzen dien eta Perennial Farming Initiative, nekazaritza praktika iraunkorrak bultzen duen erakundearen bitartez, klima aldaketa kontrako borrokaren lanerako aukeratua izan zen.

Nazioarte mailan sektore honetan ematen den sari garrantzitsuenetan bihurtu den euskal sari ospetsu honen emateari buruzko lehen informazioak hauexek dira.

SF Chronicle – 2019/7/16 – AEB

San Francisco chef wins international honor for battling climate change

Many of the world’s most famous chefs gathered Tuesday morning to honor Anthony Myint, the San Francisco chef and restaurateur behind Mission Chinese Food, Commonwealth and the Perennial.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)


Corriere della Sera – 2019/7/16 – Italia

Basque Culinary World Prize 2019: vince Anthony Myint, lo chef contro il cambiamento climatico

Se la nuova sfida della gastronomia è contribuire a fermare il cambiamento climatico, lo chef Anthony Myint ne è il portavoce indiscusso. La giuria del premio internazionale Basque Culinary World Prize 2019 — assegnato ogni anno dal Basque Culinary Center a un progetto culinario capace di cambiare la società attraverso la gastronomia — ha voluto oggi premiare lui, lo chef e consulente alimentare del ristorante «Mission Chinese Food» di San Francisco.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)


Zócalo – 2019/7/16 – Mexiko

Gana Myint premio vasco

La preocupación del chef Anthony Myint por el medio ambiente y abatir la huella de carbono propiciada por la restauración, concentradas en el proyecto ZeroFoodprint, han sido galardonadas con el Basque Culinary World Prize.

(Jarraitu) (Itzulpen autimatikoa)


Repubblica – 2019/7/16 – Mexiko

Anthony Myint, chef che lotta contro le emissioni di Co2, vince il Basque Culinary Prize

Il riconoscimento, conferito da una giuria dei cuochi tra i più influenti, viene assegnato ogni anno a personaggi che stanno cambiando la società attraverso la grastronomia. Al vincitore 100.000 euro da destinare a una causa o un’ente che dimostri un importante impegno sociale.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)