Itzultzailea: Leire Madariaga

Normalean jarraitzen gaituztenentzat edo bloga noizbehinka bisitatzen dutenentzat, Basque Culinary World Prize miresten dugula ez da sekretu bat. Eusko Jaurlaritzak eta Basque Culinary Centerek martxan jarritako proiektua, eta bere webgunean adierazten duen bezala, «chef eraldatzaileak antzematea du helburu, beste hitz batzuetan, sukaldaritza eraldatzailean, osasunean, nutrizioan, hezkuntzan, ingurumenean, sukaldaritza industruan, giza edo ekonomi garapenean… lan nabarmentzuak dituzten edozein jatorri edo kulturako gizon eta emakumeak antzematzea».

Hau sortutako formulaz gain, lehen ediziotik nazioarte mailan eredu bihurtzeko gaitasuna izan duelako harrapatu gaitu. Ez da zaila izan, 2016ko lehen ediziotik, nazioarteko komunikabideetan «Gastronomia Nobel» bezala deskribatu izan duten berriak aurkitzea.

Hau, posible izan zen gure nazioa munduan zehar sukaldaritza sektorean ezaguna delako. Milurteko tradizioan oinarritutako eta klase popularrak sortutako gure gastronomia kultura, «sukalde handietara» moldatzeko gai izan da, gastronomiaren elitera eta hare gehiago, honen sustraiak galdu gabe.

2019ko urte hontako hamar finalistak ezagutzen dira eta sariaren webguneak kontatuz gain, munduan zeharreko hainbat komunikabidek zabaldu izan dute berria.

 

Basque Culinary World Prize – 2019/6 – Euskadi

BASQUE CULINARY WORLD PRIZE 2019

Un premio para chefs con iniciativas transformadoras. Participa postulando a personajes que demuestren cómo la cocina puede constituir un motor de cambio

(Jarraitu) (Gaztelera) (Inglés)


Yahoo – 2019/6/20 – AEB

These 10 Chefs Are the 2019 Finalists for the Basque Culinary World Prize

Between Michelin, The World’s 50 Best, and the James Beard Foundation, the culinary awards cycle runs around the clock—and more news broke today. The Basque Culinary World Prize, which recognizes “trailblazing chefs whose work has had an impact ‘beyond the kitchen,’” just announced its 2019 finalists, ten chefs from ten different countries. The award, in its fourth year, was created by the Basque Government under the Euskadi-Basque Country Strategy and the Basque Culinary Center. Over the course of three months, 230 nominations poured in from 42 different countries (150 chefs total were nominated), marking the largest participation to date.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)


Food Service and Hospitality – 20/6/2019 – Gran Bretaña

Top Ten Finalists for Basque Culinary World Prize Announced

The top-10 finalists for the Basque Culinary World Prize 2019 have been announced. Chefs representing 10 different countries were chosen from 150 culinarians for their impact inside and outside of the kitchen.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)


African Shapers – 23/6/2019 – Bélgica

« Basque Culinary World Prize 2019 » : la cheffe ghanéenne Selassie Atadika parmi les 10 finalistes

La liste des dix chefs, originaires de dix pays différents, a été annoncée le jeudi 20 juin. Ce Prix mondial culinaire récompense les chefs pionniers dont le travail a eu un impact «au-delà de la cuisine».

(Jarraitu) (Traducción automática)


Philly Voice -20/6/2019 – Filipinas

South Philly Barbacoa’s Cristina Martínez is a finalist for the 2019 Basque Culinary World Prize

South Philly Barbacoa’s Cristina Martínez cannot — and, as long as the tacos are still plentiful, should not — be stopped.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)


The Caterer – 20/6/2019 – Gran Bretaña

UK’s Doug McMaster among finalists for Basque Culinary World Prize

Silo chef Doug McMaster has been named one of 10 finalists from across the world in the running to win the international Basque Culinary World Prize 2019.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)