Itzultzailea: Leire Madariaga

Bai. Ziur gaude, azken aste honetan, munduko miloika pertsonek Nafarroako Hospitalean, Adela Navarro doktorearen gidapean kafearen abantailei buruz egindako hausnarketari buruz hitz egin dutela.

Ez dugu askotan aurkitzen nazioarte proiekzio hain handia eragiten duen eta gure herrialdetik irtetzen den informaziorik. Eta noski, hare gutxiago gai zientifikoa bada.

Kardiologiaren Europear Gizartearen Kongresuan aurkeztutako lan honi buruzko 77 informazio ezberdinen “aukeraketa txikia” egin dugu. “Txikia” diogu, aukeraketa honetan, scoop.it gure zerbitzuan bildu ditugun aukeraketatik hainbat eta hainbat informazio utzi ditugulako kanpoan.

Bildutako informazioak Zelanda Berritik Kanadararte doaz; Txinatik Hegoamerikara; edota Indiatik Arabiar Herrialdeetara. Argi dago, kafea irrikia pizten duen gaia dela.

Gure scoop.it zerbitzuan bildu izan ditugun informazio ezberdinen adibideren bat uzten dizuegu; zerbitzurako esteka, bildutako informazio guztiak ikus ditzazuen; eta lana aurkezten den Kardiologiaren Europear Gizartearen prentsa nota.
Xwtoutiao – 29/8/2017 – China

高摄入量的咖啡可能更健康?

根据ESC大会今天发布的研究报告,咖啡摄入量越高,死亡风险越低。这项由近2万参与者进行的观察研究表明,在健康人群中,咖啡可以成为健康饮食的一部分。 西班牙潘普洛纳纳瓦拉医院的心脏病专家Adela Navarro博士说:“咖啡是世界上消费最广泛的饮料之一。”以前的研究表明,喝咖啡可能与全因死亡率呈负相关,但在地中海国家尚未进行调查。”

(jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)

US Today – 28/8/2017 – USA

Study: Drinking four cups of coffee daily lowers risk of death

Feel free to pour that second, third, or even fourth cup of coffee this morning. Higher consumption of coffee is connected to a lower risk of death, says a study presented by Spanish researchers during the European Society of Cardiology Congress held in Barcelona.

(jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)

El País – 28/8/2017 – Bolivia

Científicos revelan cuántas tazas de café al día ayudan a evitar una muerte temprana

Científicos que participan en el ‘The SUN Project’ español afirman que un consumo mayor del café reduce el riesgo de muerte temprana y puede formar parte de una dieta saludable en personas sanas, según los resultados de un informe que ha publicado la Sociedad Europea de Cardiología (ESC).

(jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)

Gure Scoop.it zerbitzuan hausnarketari buruz bildutako informazioak.


European Society of Cardiology – 27/8/2017 – Europa

Higher coffee consumption associated with lower risk of death

Higher coffee consumption is associated with a lower risk of death, according to research presented today at ESC Congress.1 The observational study in nearly 20 000 participants suggests that coffee can be part of a healthy diet in healthy people.

(jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)

 

 

anuncio-productos-basque-728x85-2