Itzultzailea: Leire Madariaga

Euskal emigranteek mendeetan eta munduan zehar utzitako aztarna kulturala, guk geuk, euskaldunok uste duguna baino sakonagoa da. EEBB-etako euskal gastronomiari buruz askotan idatzi dugu, baina artikuluren bat nabarmendu behar badugu, “Euskal jana, benetako “AEBko eskualde janaria” Rocosas-etik Sierra Nevada-ra” artikulua nabarmenduko genuke.

Jeanne Fratello-k The Jolly Tomato-n eskeintzen digun artikuluan honen adibide bat aurkituko dugu, EEBB-etako alde hartan existitzen zen eta den euskal ostatuen betiko janari bat egitea jarraitzen zuen ospakizun bat kontatzen digu.

Ez da ekintza ludiko bezala antolatutako ekintza bakarrik, baizik eta Kalifornia Estatuaren errealitatea osotu duek cultura popularraren errekuperazioaren ekintza bat bezala baino. Guztia, Richard Foss sukaldeko historiatzaileak eta Bernard Ibarra A Basq Kitchen-eko euskal sukaldaribuak (sukaldari eta leku honi buruz hitz egin dugu jadanik hemen) antolatua. Ospakizuna National Food and Beverage Foundation-ek eta Culinary Historians of Southern California-k babestua izan zen.

The Jolly Tomato – 7/3/2017 – USA

A Traditional California Basque Boardinghouse Dinner

The Basque boardinghouse dinner is a hearty, delicious, and boisterous tradition – and it’s a unique piece of California culinary history. Although this family-style public dinner has practically vanished from the Los Angeles area since its heyday in the late 19th century, there’s new interest among culinary historians and Basque food enthusiasts in preserving this warm and convivial style of eating.

(Jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)

 

anuncio-productos-basque-728x85-2