El diario británico The Telegraph tiene un importante número de referencias en nuestro blog, pero hacia algún tiempo que no citábamos ningún artículo suyo. Hoy recogemos dos amplios reportajes que tienen como objetivo que sus lectores conozcan mejor y preparen su visita a dos ciudades vascas: Bilbao y San Sebastián.
Qué hacer, qué visitar, dónde comer, dónde dormir… son muchas las preguntas que nos hacemos cuando nos decidimos a visitar una ciudad. Marti Buckley es la autora de estos dos artículos, y es otra «vieja conocida» de nuestro blog, y sin duda una buena «amiga de los vascos». En sus dos artículos soluciona esas dudas a los lectores que quieran visitar una de estas ciudades vascas, o las dos.
Gracias a Marti Buckley por describir tan bien lo que un visitante se puede encontrar en nuestro país. También queremos recomendar a nuestros lectores, incluidos los «locales», que deciden unos minutos a leerlos porque la mirada de una buena conocedora de «fuera», siempre nos aporta algo.
The Telegraph – 2/9/2019 – Gran Bretaña
48 hours in . . . San Sebastián, an insider guide to the Spanish beach town turned Michelin hotspot
There is no better spot to eat in Spain than San Sebastián. It’s a brash statement, but if anyone can make it, it’s the food-obsessed Basques that populate this dazzling coastal town. With the second-most Michelin stars per capita and a respectable claim to the title of most bars per person, this is a glutton’s heaven. The Basques have even invented a novel way of eating – hopping from bar to bar, standing up, and sampling bite-size bits of culinary art, aka, the pintxo.
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The Telegraph – 31/10/2019 – Gran Bretaña
48 hours in. . . Bilbao, an insider guide to a global art destination with grit
What would Bilbao be without the Guggenheim? The Frank Gehry masterpiece of a museum may have brought the city worldwide fame, but it remains just a single block in the Basque Country’s largest cosmopolitan area. Bilbao’s history as an industrial centre permeates its present, infusing the city with a matter-of-factness and a no-nonsense attitude, but the post-museum evolution was a letting down of hair, leading to a burgeoning art scene. This scene fused inextricably with the signature Basque dedication to the table, from the pintxo bar to the charcoal grill.
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Last Updated on Nov 28, 2019 by About Basque Country