El diario irlandés Independent publica un reportaje en su sección de viajes, en el que la periodista narra la agradable experiencia de viajar en el Transcantábrico, entre Santiago de Compostela y San Sebastián. Queda claro en el texto que la experiencia le ha resultado extremadamente grata. Pero tambien se nota que, al llegar a Euskadi, esta irlandesa se encontraba como en casa. Lo deja claro al referirse a la química especial que existe entre los dos paises debida, sin duda, a las muchas cosas que nos unen. Lo mismo que se nota la enorme, y agradable, sorpresa que fue para ella encontrarse sentada a la mesa del restaurador Martín Berasategui.
Independent – 8/3/2011 -Irlanda
Northern Spain: ‘Cruise with rails’ the perfect way to travel
Our next port of call was San Sebastian in the Basque country. My last trip here was to see my heroes Munster beaten by Biarritz in the Heineken Cup, but despite our humiliation, my memory of Donastia, as the Basques call it, was second to none. And I wasn’t disappointed second time around. It’s a fabulous city with its beaches, cobbled streets in the old town and tapas bars. The Basques love the Irish so there’s always a special welcome on the mat. Bilbao is another city with a lovely old town and quirky 19th-Century arcaded Plaza Nueva in the centre, full of bars and individual little shops. And to get away form the bars and the general hedonism, a cultural morning was well spent in the famous Guggenheim Museum. (sigue)
Traducción automática de Google
Last Updated on Ene 10, 2014 by About Basque Country