Itzultzailea: Leire Madariaga

Rosariotik kontatzen digute (Argentina). Injenieri eta diseinatzaileez osatutako talde batek, filtro eta zulo sistema bat duen plater bat sortu dute, zeinek janariaren koipea xukatu eta honen kaloriak %30a jaisten du.

Platera, itsasoko belakiak oinarritua dago, janaria eta oxigenoa, kanal eta poro ezberdinetatik filtratzen dituztela. Euskal Herriko Unibertsitateko Goi-mailako Injenieritza Eskola Teknikoko injenieri eta ikertzaile talde batek, diseinatzaile talde batekin batera 2 urtetan zehar garatutako ideia da. Honen ezaugarririk garrantzitsuena, lipidoak matematikoki zabaldutako 1.500 zulok xukatzen dituzte.

La Capital – 2018/5/14 – Argentina

Janariaren koipea xurgatzen duen platera diseinatzen da

Espainiar diseinatzaile eta injenieri talde batek, filtro eta zulo sistema bati esker, janariaren koipea xukatzen eta honen kaloriak %30a jaisten dituen platera garatu dute bi urtetan zehar.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)

 

anuncio-productos-basque-728x85-2