New York Food Journal webgune gastronomiko bat da eta sarrera multzo bat du euskal gastronomiarekin lotuta. Gu batzuk jasotzen joan gara. Haiek aspaldi bisitatu gintuzten, 2013 inguruan, eta garbi dago gustatu zitzaiela aurkitu zutena, eta dastatu zutena, zeren oraindik ere irakurleei euskal platerei buruzko sarrerak jartzen dizkiete.

Egun berean beren irakurleekin partekatu dituzte hiru errezeta eta horietan piperradek du nagusitasuna.

Oinarritik hasita, piperrade bera eta ondoren aplikazio praktikoa bi plateretan. Bata oilaskoarena eta bestea ur irakinetan egindako arrautza batzuekin jarrita, piperradaren “euskarri” gisa.

Oilaskoa euskal erara da gure webgunean presentzia gehien duen errezetatako bat. Oraingo honetan “piperrade” bertsio bat eskaini digute eta argi utzi digute zenbat gustatzen zaien.

possibly the best roast chicken recipe we know.

(beharbada guk ezagutzen dugun oilasko errezetarik onena)

Ez zalantzarik izan eta animatu errezeta hauei heltzera, “haginik gabe jateko” modukoak dira.

Ezin dugu esan gabe utzi, egileek badakitela euskaldunak Pirinioen alde bietan daudela. Gaurko mugek ez dituzte haiek engainatzen.

 

New York Food Journal – 12/3/2015 – USA

PIPERADE: A BASQUE COUNTRY SAUTE OF PEPPERS, TOMATOES, AND ONIONS

Piperade, a spicy-sweet saute of bell peppers, tomatoes, and onions, is one of the quintessential dishes of the Basque country. During our travels, we saw piperade used on both sides of the French-Spanish border as a component of savory pintxos, as a side to a fish dish, and as an ingredient in a flavorful sauce. They call it Piperrada in Basque and Spanish, and Pipérade in French.  We call it delicious.

(Sigue) (Traducción automática)

——————————–

New York Food Journal – 12/3/2015 – USA

POACHED EGGS WITH SPICY-SWEET BASQUE PIPERADE

Here’s another recipe to make with piperade, the delicious sweet-spicy Basque country saute of peppers, onions, tomatoes, and Espelette pepper. The combination of warm runny egg yolks and spicy piperade is reminiscent of shakshuka, the delicious Middle Eastern egg and tomato dish.  Be sure to add extra Espelette pepper for an additional kick.

(Sigue) (Traducción automática)

——————————–

New York Food Journal – 12/3/2015 – USA

BASQUE CHICKEN WITH SPICY PIPERADE SAUCE

After our trip through the Basque country, we’ve been wanting to bring some of the flavors we enjoyed there to our kitchen back in New York. This dish takes inspiration from a recipe we found in Gerald Hirigoyen’s excellent Basque-influenced cookbook, Pintxos.

(Sigue) (Traducción automática)

 

anuncio-productos-basque-728x85-2