Dagoeneko hitz egin izan dugu «adineko» behi eta idien txuletei buruz, gure herrialdean hain ohikoak direnak eta nazioarte mailako gastronomian hutsune bat egiten ari direnak.

Oraingoan, Alina Dizik Wall Street Journalen eginiko erreportai bat dakargu. Sei edo zortzi urteko animalietatik datorren okel mota hau, okelean berezitutako jatetxeetan leku bat irabazten ari da.

Harrigarria dirudi, aipatzen dituen erretegietako bi, Boulder, Koloradoko Corrida eta Las Vegaseko, Nevadako Bazaar Meat, AEBko «euskal eraginaren» bihotzean daudela. Okel hau bere menuan sartu izan duen beste jatetxe baten kasuan, RPM Steak, Chicagon dago, eta behi okela hemen, ezaugarri propioa da.

 

Wall Street Journal – 2019/8/5 – AEB

The New Trend in Steak: Old Beef

Rod Bolls, 44, is a regular at Corrida, a steakhouse in Boulder, Colo. But he wasn’t sure he wanted to try one of their newer offerings. Dubbed “vaca vieja”—Spanish for “old cow”—it’s a ribeye steak the menu described as being “8 years at harvest.” That’s about four times older than normal.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)