Itzultzailea: Leire Madariaga

Marti Buckley Kilpatrick, gure ohiko irakurleentzat oso ezaguna da dagoeneko. Birmingham, Alabaman jaio zen eta gaur egun Donostian bizi da. Blank Palate izeneko blog bikaina du, iparamerika irakurleentzat zuzendua.

Blogeko azken sarreran, euskal sukaldaritzak nazioarteko gastronomiaren “Olinpoa” menderatzearen arrazoiak azaltzen die irakurleei. Era berean, honen edukietan zehar murgiltzera animatzen dizuegu, gure gastronomia eta txokoei buruzko informazio interesgarria aurkituko dugulako. Detaile bat: bere blogeko “Favicon”, “Euskaldunen Herriaren” mapa bat da. Asko gustatu zaigu.

Euskal gastronomiari buruz idazten ari den liburua argitaratzeko irrikitan gaude. Oso interesgarria izango delakoan gaude.

Black Palate – 2018/7/8 – USA

WHY BASQUES DOMINATE THE WORLD’S 50 BEST

Two weeks ago (I know, I know…I’m so late) marked the annual celebration that everyone loves to hate, The World’s 50 Best. After having followed the list from afar for many years, I had a definite preconceived notion of how it was decided, awarded, and regarded.  Many in the food world talk down about it, calling it everything from arbitrary to biased.  And in a way, it is—like everything in life, the hard part is getting on it, but once you are on, your likelihood of zooming to the top skyrockets.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)

 

 

anuncio-productos-basque-728x85-2