Itzultzailea: Leire Madariaga

Food and Wine iparamerikar gastronomi aldizkaria, bere sektoreko erreferente da. 40 urte baino gehiagorekin, paperean milioi bat ale zabaltzen ditu eta bere webgunea, munduan gehien bisitatzen diren 10.000 webgune artean dago. Honi buruz hitz egiten dizuegu, Sara Ventieraren artikulu bat argitaratu berri duelako, Idahon eta bereziki bere hiriburuan, Boisen dagoen euskal gastronomiaren kulturaren presentziari zuzendua.

Guk askotan hitz egin dugu EEBBetako zentruan eta mendebaldean zabaltzen den euskal herentziari buruz. Rocosetatik Pazifikora.

Herentzia honen parte handi bat, zalantza gabe, gastronomía da. H-D Miller irakasleak nabarmentzen zuen bezala, Rocosa eta Sierra Nevada gunean zabaltzen den amerikar “eskualdeko janari” kontsideratzen du.

Sara Ventierak, artikuluan herentzia honetik ibilbidea eskeintzen da. Jatetxe nabarmengarrietan zehar bidaia, edo berdina dena, edo berdina dena, garai batean beste komunitate batean integratu zirenean bere jatorria kontserbatzeko gai izan zen euskal komunitate bat.

Ziur gaude, euskaldunen izaera ezagutuz, EEBBetako euskal herritarren nukleoetan, artikulu hau irakurtzean, EEBBetako euskal gastronomi hoberena…..”nire etxean dago”ela esango dutela.

Food and Wine -14/2/2018 – USA

How Idaho Became the Best Place to Eat Basque Food in America

Christine Ansotegui stands at the glass door of the converted house that is now home to Epi’s Basque Restaurant, the 19-year-old establishment in Meridian, Idaho she co-owns with her sister. The scent of garlic and pimentos fills the air. As guests approach, Christine welcomes each person with a warm smile, a bellowing “Hello!” and the occasional embrace.

(Jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)

Boise-Idaho EEBBetako euskal komunitate garrantzitsuenetariko bat (Randy Wells/Getty Images)
Boise-Idaho EEBBetako euskal komunitate garrantzitsuenetariko bat (Randy Wells/Getty Images)

 

 

anuncio-productos-basque-728x85-2