Itzultzailea: Leire Madariaga

2011ko abuztuan “azken orduko berria” biltzen genuen gure blogean. Donostiari buruzko “36 hours in San Sebastian, Spain” izeneko artikulu bat, New York Times egunkarian argitaratu baino 3 egun ehenago irakurri genezakeen.

New York Times-ek bere “36 hours in...” bilduman berriz ere Donostiari buruzko artikulu bat argitaratu du.
New York Times-ek bere “36 hours in…” bilduman berriz ere Donostiari buruzko artikulu bat argitaratu du.

Beranduago, 2015ko maiatzean, egunkari ipar-amerikar (asko maite duguna) honen “36 hours in…” izeneko artikulua Bilbo hirira zuzendua zegoen.

Eta orain, lehen bisita eta 5 urte geroago, egunkari honek “36 hours in San Sebastian, Spain” argitaratu du, berri eze Ingrid K.Williams-ek sinatua. Kazetari hau (eta benetan diogu) donostiako konsistorioak hiriaren sustapena dela eta antzeman behar lukete.

Gure irakurleek hau esatearren zergatia galdetzekotan, kazetari honen bildutako 4 artikuluak (honekin 5) irakurtzera animatzen diegu.

Artikuluan egiten diren ibilbideak edo gomendioak ez ditugu berriz errepikatuko. Egiteko, leku eta lokal ezberdinen aukeraketa beharrezkoa izan da. Aurkeraketa guztietan gertatzen den moduan, batzuk barruan sartu dira, baina beste batzuk, kanpoan. Ziurrenik, irakurle batzuentzako zerrenda hau ez da hoerena izango. Baina guztiok ados egon gaitezkeen mota honetako zerrenda bat egitea, oso zaila da, edota ezinezkoa.

Ingrid K.Williams eskertu baino ez dugu, gure herrialdea eta bereziki Donostia maitatzeagatik. Gure herrialdeari buruz hitz egiten jarraitzea espero dugu. Bai Donostiari buruz edota Euskal Herriko edozein txokori buruz.

New York Times – 20/10/2016 – USA

36 Hours in San Sebastián, Spain

The identity of San Sebastián as a seaside resort began over a century ago, when this wild stretch of Atlantic coast was favored by Spanish royals on holiday. Since then, Donostia — as the alluring city is known in Basque — has also established itself as a world-class gastro-paradise. And now, as a 2016 European Capital of Culture, the city has begun to again reinvent itself, this time as a cultural destination. So when fall’s cooler temperatures force all but the hardiest surfers to abandon the beaches, you’ll still find myriad enticements to feast on — from fine art and architecture to local design and craft beer — before the pintxo bars beckon.

(Jarraitzen du)

 

anuncio-productos-basque-728x85-2