Itzultzailea: Leire Madariaga

The Guardian egunkari britaniarrak berriz ere harritzen gaitu (askotan bezala) euskaldunei buruzko erreportai bikain batekin. Kasu honetan Sorrel Downer kazetariak eginiko Donostiako 10 taberna eta jatetxeen zerrenda bat da.

Zerrenda hau, mota hauetako artikuluak irakurtzean hartu beharreko prebentzioekin hartu behar da. Irakurleentzat, batez ere donostiarra izanik, zerrenda hau “ez da bikaina” izango eta. Bakoitzak bere gustuak ditu eta noski, bakoitzak zerrenda ezberdinak egingo lituzke.

Baina hala ere, aukeraketa bikaineko zerrenda bat da, zein irakurle britainiarrei leku hauetatik ziurtasunez mugitzen lagunduko dien.

Beste arrazoi batzuen artean, “babesle” batek aukeratutako lekuei buruz ari garelako. Gastronomia atalean erreferente bikainak diren babesleak.

Azkenik adierazi, irakurleek gehitutako komentarioak, artikulua bezain interesgarriak direla. Tapak eta pintxoak ezberdintzen ez dakitenetatik; zerrendari buruzko kexak dituenetik; baina bereziki “brexit”-i buruz dabiltzatenak. Zenbat gauza aurki ditzakegun gastronomía munduan….

The Guardian – 3/10/2016 – Gran Bretaña

10 of the best restaurants and bars in San Sebastián – chosen by the experts

Trotting hungrily through the streets of San Sebastián, local food writer Sasha Correa stops at Bar Goiz-Argi, “a great place”. Really? It’s shoulder-wide and looks like a betting shop, with its neon, and floor littered with serviettes. However, it is packed and no one’s doing selfies with pintxos, they’re just here to eat them.

(Jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)

 

 

anuncio-productos-basque-728x85-2