Itzultzailea: Eneco Bihurlary

 

Hélène Darroze Londreseko Connaught hotelean kokatutako bi Michelin izarreko jatetxeko chefa da, eta oraindik orain saria irabazi du Munduko Chef Emakumerik Onena rena (sari hori bera irabazi zuen 2012an, lehen edizioan, Elena Arzak-ek).

Hélène Darroze,  The Guardian egunkarian elkarrizketatu dute, Gastronomia atalean. Elkarrizketa horietan protagonistek aukeratu egiten dute non eta nola izango litzatekeen beren “azken afaria”. Emakumea akitaniarra da (Villeneuve-de-Marsan-ekoa), Parisen lan egin du eta orain Londresen.

Ongi. Berak “azken afaria” egiteko aukeratuko lukeen lekua Euskal Herria da. Zehazki Bidarte, Uhabia hondartzaren gainean doi, Bizkaiko Golkoa eta Pirinioak behatuz.

Opa diogu bere “azken afaria” hemendik denbora asko asko barru izatea, eta bere desira betetzea.

 

The Guardian – 29/5/2015- Gran Bretaña

Basque supper: Hélène Darroze’s final meal

I can’t imagine having my last meal anywhere other than in the Basque country in France, ideally with views both of the mountains and of the ocean. My favourite place is the small coastal village, Bidart, above the beach d’Uhabia – you can see all the way to Spain, and the Pyrenees. I’ve rented a small house there for a long time. It’s a small fisherman’s house above Biarritz, with private access to the beach. It’s nothing fancy, not quite a traditional Basque house, but it does have a lot of character.

(Jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)
anuncio-productos-basque-728x85-2