Itzultzailea: Eneco Bihurlary

Ceil Miller-Bouchet-ek “Taste of travel” blogean kontatzen du, National Geographic-en webgunearen bidaien atalean, Baionako txokolatearekin izan duen topaketa.

Sekretua, idazleak esaten digunez, euskal hiri honetan “mundu honetakoa ez den” txokolate batez gozatzekoa, honengatik da, Sefardiak penintsulatik egotzi zituztelako (horietako erbesteratu batzuk Baionara joan ziren); eta nahasketa patentatu bat dagoelako, Venezuela, Trinidad eta Marfil Kostako kakao alearekin egina.

Emaitza…bikain-bikaina.

Ez duzue sinesten? Etor zaitezte dastatzera. Ez duzue ahantziko.

 

National Geographic – 30/4/2015 – USA

Drinking Chocolate in Bayonne

The last thing I expected to discover in Bayonne, the scrappy Basque town in southwestern France known for its salt-dried ham, was the most luscious hot chocolate to ever cross my lips; a velvety concoction coiffed with a dome of froth and sipped from a delicate, rose-bedecked porcelain cup in a turn-of-the-century chocolaterie beneath the ancient hulking arcades that line Rue Port Neuf.

(Jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)

 

 

 

anuncio-productos-basque-728x85-2