Itzultzailea: Eneco Bihurlary
“The dame in Spain” blogaren egilea Madrilen destinatuta dagoen diplomatiko estatubatuarraren emaztea da. Guri, destino ona iruditzen zaigu Yemenekin alderatuta, han egon baitzen lehenago. Blogean, “barazkijale amerikar bat urdaiazpikoaren lurraldean” den batek idatzia baita, bere esperientzia gastronomikoak kontatzen ditu.
Bizkaiko Golkoko ertzera hurreratzea erabaki du nazioarteko gune gastronomiko nagusietako bat bisitatzeko. Hau da, Donostia. Horrela egin du sarrera bat, nola barazkijale bat “egokitu” daitekeen hiri honetara janariaren aldetik.
Antza gauza ez da guztiz gaizki joan. Batez ere kontuan izanez haren dietan ez dela arraina sartzen, eta horrek dezente murrizten ditu aukerak. Ondorioa hau da, aski pozik itzuli dela Euskaldunen Herrialdean izan duen jaki-esperientziarekin.
Laster eta maiz itzul dadila espero dugu.”Basque Country” asko dago deskubritzeko eta sukaldaritza aunitz gozatzeko…
The dame in Spain – 1/6/2015 – USA
How to Be a Vegetarian in Spain’s Foodie Capital
It’s not easy being a vegetarian foodie in Spain. Or at least, it’s not all that fun. In terms of veg options, most restaurants feature the same players: Tortilla, pimientos padrones, salmorejo (minus the ham), salad with goat cheese, a grilled veggie plate. These dishes are all perfectly yummy, but after the twentieth time eating them, I get bored. So a recent trip to Spain’s gastronomic mecca, San Sebastían, promised a change of pace. San Sebastían, a coastal city on the Atlantic in the Basque region of Northern Spain, is known for it’s cuisine, which includes fresh fish, lots of octopus, and pinxtos (the Basque version of tapas, almost always served on a small piece of bread).
(Jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)
Last Updated on Abe 21, 2020 by About Basque Country