Ez da lehen aldiaย Gabriella Ranelliย โ€“z mintzo garela, ย Tenedor Tours-en fundatzailea da; enpresa hori espezializatuta dago tour gastronomikoak prestatzen, eta Donostian du egoitza, eta ondo ezagutzen ditu (oso ondo ezagutu ere) euskal hiri honetako gastronomia sekretuak.

Gaur aipatzearen arrazoia hau da, PerthNow webguneak, herrialde horretako mendebalderako edizioak, Sunday Times egunkariaren meneko baita, artikulu bat argitaratu duela nonย Terri Colby-k kontatzen duen Donostian egin duen jarduna, pintxo tabernarik onenaren bila hain zuzen.

Gabriella โ€“k pintxoak jateko gako nagusiak ematen ditu eta aipatzen dute antolatzaile bikaina dela euskal kultura gastronomikoa ezagutu nahi dutenentzat, sartuak baitira sukaldaritza eskolak, merkatuetara txangoak eta gastronomia elkarteetara bisitak (artikuluan โ€œeuskal sukaldaritzaren klubakโ€ deitzen dituzte). Nolanahi ere, arrasto zuzen batzuk ere ematen dira, nola hurreratu โ€œezinbesteko lekuโ€ batzuetara, euskal hiri honetako pintxorik onenak ezagutu nahi dituztenentzat.

Terri Colby-ren testuari ohartxo bat: Egia da Hondarribiko Paradoreko leihoetatik ikusten dena Frantziak administraturiko lurraldea dela. Baina Hondarribia bezalaxe, Euskal Herria da; izan ere, Bidasoaz bestaldekoa ere hala baita.

PerthNow – 1/3/2015 – Australia

Find the best pintxo bars in San Sebastian in Spainโ€™s Basque Country with Tenedor Tours

IN the glamorous seaside resort town of San Sebastian, in Spainโ€™s Basque country, locals in black berets mingle with travellers along narrow, stone streets edged by the gleaming Bay of La Concha, 19km from the border with France.ย We know San Sebastian is a mecca for food lovers because there are five Michelin-star restaurants in this city of fewer than 200,000 people, including Arzak and Akelarre, both honoured with three stars. But you donโ€™t have to drop a bundle and reserve a spot in advance to explore some of the finest Basque cuisine. Thatโ€™s because this is the birthplace of the pintxo (pronounced pin-cho) and thereโ€™s no shortage of places to sample this ultimate finger food.

(Jarraitzen du)

Last Updated on Abe 21, 2020 by About Basque Country


Lagun iezaguzu aboutbasquecountry.eus mantentzen!
Help us keep aboutbasquecountry.eus running!
Ayรบdanos a mantener aboutbasquecountry.eus

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.