Itzultzailea: Leire Madariaga
Meridian Press egunkariak, bere izena daraman herrian argitaratzen dena eta Boise ondoan dagoena, Idaho estatuaren hiriburua, 20 urte betetzearen bidean dagoen euskal jatetxe bati buruzko artikulua argitaratu du.
Holly Beech, erreportaiaren autoreak, jatetxearen eta euskal familiaren historia bateratu ditu, nork 1929an (EEBBetan bizi berria hasteko urte zaila) iparamerikako herrialde hartan ibilaldia hasi zuten, noiz Epifania (Epi) Lamiquizek, Euskal Herria utzi eta “Mundu Berrira” joan zen.
Artikuluan ikusi daitekeen bezala, jatetxe hau ez da mendebaldeko euskal artzaintzaren urte hoberenen herentzia, baizik eta arrakasta izaten ari den proiektu berria. Honek, EEBBetako mendebaldeko Euskal Sukaldaritzak jendearen interesa pizten duela esan nahi du eta era berean, Rocosas eta Sierra Nevadako benetako janaria dela.
Meridian press- 10/3/2017 – USA
Honoring Epi’s heritage at Meridian’s Basque restaurant
Last Updated on Abe 21, 2020 by About Basque Country