Itzultzailea: Leire Madariaga

Meridian Press egunkariak, bere izena daraman herrian argitaratzen dena eta Boise ondoan dagoena, Idaho estatuaren hiriburua, 20 urte betetzearen bidean dagoen euskal jatetxe bati buruzko artikulua argitaratu du.

Holly Beech, erreportaiaren autoreak, jatetxearen eta euskal familiaren historia bateratu ditu, nork 1929an (EEBBetan bizi berria hasteko urte zaila) iparamerikako herrialde hartan ibilaldia hasi zuten, noiz Epifania (Epi) Lamiquizek, Euskal Herria utzi eta “Mundu Berrira” joan zen.

Artikuluan ikusi daitekeen bezala, jatetxe hau ez da mendebaldeko euskal artzaintzaren urte hoberenen herentzia, baizik eta arrakasta izaten ari den proiektu berria. Honek, EEBBetako mendebaldeko Euskal Sukaldaritzak jendearen interesa pizten duela esan nahi du eta era berean, Rocosas eta Sierra Nevadako benetako janaria dela.

Meridian press- 10/3/2017 – USA

Honoring Epi’s heritage at Meridian’s Basque restaurant

On the back of the drink menu at Epi’s Basque Restaurant is the story of how the restaurant got its name — a story that starts in 1929. That’s when Epifania “Epi” Lamiquis got on a boat with her young daughter and left the Basque region on the coast of Spain for a strange country, the United States, to reunite with her husband. The only word she knew in English was “coffee.”

(Continue) (Automatic Translation)

 

anuncio-productos-basque-728x85-2