Itzultzailea: Leire Madariaga
“Mordi e fuggi”, Dino Risik gidatutako eta 1973an estreinatutako italiar pelikula bat da eta era berean, RAI News italiar kate publikoko gastronomi programa bat ere da.
Programa honek, euskal gastronomiari zuzendu dio programa bat, hemen kontatu genuen bezala, Bilbon ospatutako The World’s 50 Best 2018 sari banaketarekin bat eginez.
Programa berezi honetan, Daiana Paolik gure herrialdeko gastronomiaren giltz batzuk azaltzen die italiarrei, bai Bilbo eta baita Donostia bisitatuz. Asko gustatu zaigu, baina era berean, eta beti esaten dugun bezala, gure herrialdea Bilbo eta Donostitik haratago doa. Bisitariei asko gustatu dakizkiekeen hainbat txoko ditugu.
Askotan kontatu dugu, italian euskalduna denarekiko erakarpen berezia dago. Hori dela eta uste dugu, hemetik, bertako komunikabideei guri buruzko informazio hoberena, argieta eta zuzenetan ematen lagundu behar zaiela. Iparraldetik hegoaldera eta mendebaldetik ekialdera.
RAI – 2018/7/3 – Italia
Speciale Paesi Baschi. Dall’antica tradizione gastronomica alla cerimonia del World’s 50 Best
Puntata speciale di Mordi e fuggi: Daiana Paoli ci porta nei Paesi Baschi, dove l’alta cucina ha una lunga tradizione che oggi si traduce in ben 22 ristoranti stellati. E per la prima volta Bilbao quest’anno ha ospitato la cerimonia di premiazione dei 50 Best, la classifica dei migliori ristoranti del mondo. –
(Jarraitu)
Last Updated on Abe 21, 2020 by About Basque Country