Itzultzailea: Leire Madariaga
Rosariotik kontatzen digute (Argentina). Injenieri eta diseinatzaileez osatutako talde batek, filtro eta zulo sistema bat duen plater bat sortu dute, zeinek janariaren koipea xukatu eta honen kaloriak %30a jaisten du.
Platera, itsasoko belakiak oinarritua dago, janaria eta oxigenoa, kanal eta poro ezberdinetatik filtratzen dituztela. Euskal Herriko Unibertsitateko Goi-mailako Injenieritza Eskola Teknikoko injenieri eta ikertzaile talde batek, diseinatzaile talde batekin batera 2 urtetan zehar garatutako ideia da. Honen ezaugarririk garrantzitsuena, lipidoak matematikoki zabaldutako 1.500 zulok xukatzen dituzte.
La Capital – 2018/5/14 – Argentina
Janariaren koipea xurgatzen duen platera diseinatzen da
Espainiar diseinatzaile eta injenieri talde batek, filtro eta zulo sistema bati esker, janariaren koipea xukatzen eta honen kaloriak %30a jaisten dituen platera garatu dute bi urtetan zehar.
(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)
Last Updated on Abe 21, 2020 by About Basque Country