Itzultzailea: Leire Madariaga
Argi dago euskal sagardoa nazioarteko interesekoa den gai bihurtzen ari dela. Hau protagonista den artikuluen bilduma garrantzitsua dugu dagoeneko, bai euskal sagardotegietara eginiko bisitengatik edota munduko edozein txokotan (AEB-n batez ere) “euskal estilodun” sagardotegiak irekitzen dituztelako.
Artikulu hau baino lehen idatziriko artikuluan ere, Patagoniako sagarrekin Argentinan euskal sagardoa sortzen ari zirela kontatu dugu. Honekin, beste leku batzuetan edari honi buruz dagoen interesa adieraziz gain, euskal komunitatea munduko hainbat txokorekin batzen dituen loturak nabarmentzen.
Oraingoan, Readers Digest britainiar edizioko webguneak argitaratu duen Jason Wilsonen artikuluaren txanda da (honekin aurkitzeak, gutako askok gazterian, udako janariak eta geroko lasaitasunean, argitalpen bilduma handi honen gaztelaniazko edizioan artean eta Mecánica Popular aldizkariaren bila joatearen garaia ekarri digu gogora. Gure gurasoen lagun baten liburutegiaren parte).
Oraingoan, Jason Wilsonek, bere anaiarekin batera, Astigarrragako sagardotegietatik hasita eginiko bidaia kontatzen digu. Artikulua irakurriz, badaiak bere helburuak bete dituela argi dago, eta honen protagonistek trasformazio bat jasan dutela ere. Eta ez gara ari “baskula”-ri buruz.
Hau praktikatzen duten “bertokoek” berdintasunez jaso izan dituzte eta tradizio handi honetan murgildu ahal izan dira. Eta argi dago, asko disfrutatu izan dute.
Readers Digest – 2019/3 – Britainia Handia
Cider tasting in Spanish Basque country
In Spanish Basque country, cider is not just an alcoholic beverage—it’s a way of life. No one really tells you what to do when you first arrive at a sagardotegi, or traditional Basque cider house, especially if you don’t speak Basque. You’re simply given a glass, led to one of the long wooden tables in a vast room, and immediately served a plate of chorizo, followed by a cod omelette. It’s left up to you to figure out how to get a drink.
(Jarraitu) (Itzultzaile automatikoa)
Last Updated on Abe 21, 2020 by About Basque Country