Itzultzailea: Leire Madariaga
The Philippine Daily Inquirer egunkari filipinoak, Mickey Fenix-ek sinatutako artikulua argitaratu du, non Pedro Subijana eta Martin Berasategi sukaldari giputziak elkarrizketatzen dituen. Elkarrizketa Madrid Fusión Manila zela eta Manilara eginiko bisita bitartean egin zen.
Interesgarria da hau gogoraraztea, foro askotan euskal sukaldaritza “espainiar sukaldaritza” bezala adierazten delako, edota egoera bereziak sortzera eramaten gaituztelako artikulu askok, batek adibidez Iñaki Aizpitarte chef euskalduna (Le Chateaubriand – Paris) gastronomía espainiarrean! berezitu dela adierazten du.
Euskal gastronomiak ez du ezeren menpe egotearen beharrik. Maiuskulako sukaldaritza da, sukaldaritza tradizional ezagunari esker eta baita etxeko eta jatetxe tradizional txikietara eta nazioarteko izendapena duten jatetxeetara ere eraman duten sukaldariei esker, gaur egun sukaldaritza nabarmenetako bat da.
Inquirer – 16/2/2017 – Filipinas
Why there is no ‘Spanish cuisine,’ only regional Spanish cooking
Pedro Subijana’s smiling face behind the handlebar moustache greeted us as we sat to interview him. He was one of the senior Basque chefs present at the Assisa Madrid Fusion 2017, but he was there not to give a talk but to listen to those who were presenting.
(Jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)
Last Updated on Abe 21, 2020 by About Basque Country