Badator Jaialdi 2015 eta gaude horren eraginez Iparramerikako hedabideetan are gehiago nabarituko dela AEBko euskaldunen kultura eta gastronomian jartzen duten arreta.
Beti diogu harritu egiten gaituela oraindik nola XIX. eta XX. mendeetan AEBra migratu zuten euskal indigenen ondorengoen komunitate txiki batek lortzen duen halako informazio-interes handia. Gaude zerikusirik baduela eusko-iparramerikar horien konpromisoak, izan ere, belaunaldietan zehar, gai izan dira dezenteko arrakastaz integratzeko, hartu dituen gizartean, eta era berean beren tradizioak mantendu dituzte, beren ohiturak eta jaioterriarekin lotzen dituzten erroak. Gizarte iparramerikarrak jakin du hori behar bezala baloratzen.
Oraingo honetan Boiseko kultura eusko-iparramerikar horretara hurreratzea Annelise McAuliffe gastronomia adituak egin du Honest Cooking webgunerako. Webgune horretan idazten dute gastronomiaz 600 blogger eta gehiagok eta urtean, 20 milioi bisitari baino gehiago ditu.
Annelise Boise-ra joan da, Idaho-ko hiriburura, (erreferentzia leku bat da gure webgunearentzat), han aurki daitekeen kulturaz eta gastronomiaz zerbait idazteko. Zalantzarik gabe poz-pozik atera da bizipen horretatik.
Pena da berak Iparralde-ko eta Hegoalde-ko jendea bereiztea. Gerta daiteke zatiketa administratiboek euskaldunak zatitzea beren jaioterrian, baina munduan, aski dute, benetan direna adierazten duen izena: euskaldunak.
Honest Cooking – 11/3/2015 -AEB
Devouring Basque Culture and Cuisine in Idaho
To fully experience the Basque presence in Boise, Idaho, I was told again and again that I had to return at the end of July during the Jaialdi festivities. With one of the largest Basque populations in the US, succeeded only by the French-Basque community in California, the city of Boise spends a week celebrating the culture. Jaialdi attracts people from all over the US, Europe, and even the Basque region itself.
(Sigue) (Traducción automática)
Last Updated on Abe 21, 2020 by About Basque Country