Itzultzailea: Leire Madariaga
Gaurkoan, Benjamin Kemperek, euskal pastel batek, Gazta-pastelak zehazki jarraitu izan duen bidea erakusten digu; Donostiako La Viña Jatetxeko sukaldetik, Bloomber gastronomia atalaren arduradunak, Kate Kraderek eta, Daybreakeko Kristy Westgardek, «New Yorkeko gastronomi guneko azken berria….eta berri arrakasatsua…» bezela adierazi arte.
Berriz ere, Txikito Jatetxetik pasatu izan den ibilbidea, newyorktar txoko hau «euskal enbaxada» dela adierazten. Era berean, webgune batzuk altxor gastronomiko honi proiekzioa ematen lagundu izan dute, eta horrela nabarmentzen du Benjamin Kemperek.
Artikulu honetako tituluak, momentu hontako postre arrakastatsu bezala adierazten duen «koroa» jartzen dio eta «printzipioen deklarazioa» den azken parrafoarekin amaitzen du:
Basque cheesecake is an enigma: ugly, yet alluring; burnt, yet undercooked; and easy to make, yet almost impossible to perfect. And unlike most fleetingly famous viral desserts, it’s sticking around, thanks to deep local roots and worldwide appeal. So turn up your ovens, pick up your forks, and forget everything you think you know about cheesecake.
(Eukal gazta pastela enigma bat da: itsusia, baina erakargarria; errea, baina gutxi egozia; errez egitekoa baina perfekzionatzeko ia ezinezkoa. Eta arin batean ezagunak egiten diren beste postre asko ez bezala, bertoko sustrai eta nazioarteko erakargarritasunari esker mantendu egiten da. Beraz, labea piztu, altza sardexka eta ahaztu orain arte gazta pastelari buruz zenekiena.)
Disfruta ezazuela.
Bloomberg – 2019/2/7 – AEB
The Hottest Dessert of the Year Is Burnt
he majority of desserts that break the internet are modern creations that have been either carefully designed to entice Instagram users, such as the cotton-candy milkshake, or a reverse engineered hybrid, like the cronut. The newest sweet to captivate Americans is neither. Nor, at almost three decades old, is it really new. It’s not even particularly pretty to look at; it’s burnt.
(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)
Last Updated on Urt 16, 2021 by About Basque Country