Itzultzailea: Leire Madariaga
Jefferson Alvarez sukaldariburu venezuelar-kanadiarrak eta Txotx Basque Imports-en jabeek, Kelly Chomat eta Shawn Pisio, euskal gastronomiarekin maiteminduta dauden hiru pertsona dira, nortzuk Vancouver-eko Birds & The Beets jatetxea, sagardoteki batetan bihurtzea erabaki dutenak.
Astero hiru egunetan, ostegun, ostiral eta larunbat gauetan Columbia Britaniarrean artisau-sagardoa eta honekin bat datorren janaria eskeiniko duen lehen jatetxe bakarrean bihurtuko da.
Era berean, egun horietan jatetxearen izena aldatuko da eta Orchard & The Sea deituko da. Hau, sagardo hoberenak dastatzeko, kalitatezko janaria izateko, dastaleku eta hezkuntza seminarioak izateko leku bihurtuko da.
Asko gustatu zaigu Txotx Basque Imports-en jabeek Donostia eta Vancouver arteko kultura enologikoaren arrazoiaren azalpena emateko era:
Often we’re asked, “what made you start?”, “why not other regions?”, “why are you so passionate about this?”. Well, our answer is simple: We love the Basque Country. But as hard as we try, it’s difficult to put into words the feeling you get from the region. The views are unworldly, the way life is enviable, and the cuisine is unmatched. While we can’t bring the sweeping landscapes, or the joie de vivre, we can offer you the food and drinks in hopes to re-create this truly special culture. Simple Ingredients. Complex taste.
(Askotan galdetzen digute, “zerek animatu zizun hasten?”, “zergatik ez beste eskualde bat?”, “zer dela eta zaude hain animatuta?”. Erantzuna erreza da: Euskal Herria maite dugu. Baina zaila iruditzen zaigu eskualde honek sentiarazten duena hitzetan azaltzea. Paisaiak beste mundo batekoak dira, bizimodua desiragarria da eta janaria…ez dago horrelakorik. Paisaiak ezin ditugu lekuz aldatu, edo bizitzeko alaitasuna ere ez baina janaria eta edaria ekar ditzakegu hemen kultura berdina hasteko asmoz. Osagai sinpleak. Zapore zailak.)
The Orchard & The Sea esperientziak arrakasta izatea espero dugu.
Straight – 5/7/2016 – Canadá
Orchard & The Sea pop-up will showcase craft cider from B.C. and beyond
A popular lunchtime eatery in Gastown will soon be hosting a pop-up restaurant that pairs Basque-inspired tapas with locally-made and imported craft cider. Starting on July 14, Birds & The Beets (55 Powell Street) will be transformed by Txotx Basque Imports and Chef Jefferson Alvarez into the aptly named Orchard & The Sea. The pop-up is the brainchild of Kelly Chomat and Shawn Pisio, owners and operators of Txotx (pronounced “CHO-ch”, meaning a drinking toast), and Chef Alvarez.
(Jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)
Last Updated on Abe 21, 2020 by About Basque Country