Itzultzailea: Eneco Bihurlary
The Guardian egunkariak Gastronomia atalean, elkarrizketa batzuk argitaratzen ditu eta hor protagonistek beren “azken afaria” non eta nolakoa izango litzatekeen esaten dute. “Last bites” atala da. Orain egun batzuk aipatu genuen hura, Hélène Darroze chefak, Euskal Kostaldea aukeratu zuelako “azken afaria” egiteko leku ideal gisa.
Gaur berriz aipatzen dugu egunkari londrestar horren atal hori, Elena Arzak elkarrizketatu baitute, konta dezan irakurleentzat non, zein eta nola litzatekeen berak amestutako “azken afaria”.
Elena Arzak-ek ez du hutsik egiten. Bere euskal espirituak dirdira egiten du egiten duen aukeran. Ez aukeratutako janariagatik, aukeratutako inguruagatik baizik. Berak bere etxea aukeratzen du, eta amesten du egoera berezi hori bereek inguratua, familiak inguratua, une berezi horiek partekatuz. Familia esaten denean modurik zabalenean ulertu behar da, barne baitira, odolekoak izan gabe ere, bizitzak inguruan jarri dituenak, beretar egin direnak.
Ederra.
The Guardian – 12/6/2015 – Gran Bretaña
Elena Arzak’s final meal
I’d want my last meal at our restaurant in San Sebastián – I love travelling, but that is where I am truly at home. In a quiet corner of the kitchen there is a marble table, which I love. It’s where I always sit when I finish working. Next to it are two paintings that are very special to me: one by Eduardo Chillida and another by Andrés Nagel. Chillida has always been by my side. And I grew up with Nagel – his work conveys so much.
(Jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)
Last Updated on Abe 21, 2020 by About Basque Country