Ekainaren 30ean, BBC Travel webguneak Ben Underwater kazetariaren artikulu bat argitaratu zuen, parrilarekin sukaldatzeko euskal tradizioari buruzkoa.

Sakonki irakurri ondoren, hauxe besterik ezin dugu ondorioztatu: egin genezakeen iruzkin bakarra gure herrialdean parrilak distira egiten duen beste lekuren bat ematea litzateke. Besterik ez.

Nolanahi ere, eskerrak eman nahi dizkiogu BBCk parrila, barbakoaren euskal jatorria Ameriketan zehar zabaltzearen aldarrikatzeagatik. Argi dago janaria prestatzeko modu horrek jatorri ugaria duela, baina egia da, halaber, euskaldunek protagonismoa dutela, kontinente hartan sukaldaritzaren zabalkundean oso protagonistak dira. Eskerrak britainiar batek esaten duen, eta ez euskaldun batek. Hala, zailagoa izango da euskaldunen ispiritu sortzailetik zerbait ona dagoela ukatzen dutenen kritika.

Nolanahi ere, ez dezazue artikulua galdu. Merezi du.

 

BBC Travel -2020/6/30 – Britainia Handia

Where barbecue culture began?

Basque cuisine is an exploration of just how far wood, smoke and flame can be taken as a cooking technique when it’s expertly harnessed and applied to the finest ingredients.

(Jarraitu) (Itzulpen automaitkoa)