Pedro Samper sukaldari donostiarrak sukaldariburu bezala lan egiten du Malaysiako hiriburuko hotela den The St. Regis Kuala Lumpuren lau jatetxean eramaten.

Pdro Samper 2018tik dabil hotel honetan lanean, baina 2013tik dabil sukaldariburu bezala Asian. Urte honetako martxoan, esperientzia bikaina jarri zuen martxan The Brasserie jatetxean: hilean behin «euskal afaria».

Kritikak ideia eta donostiar honek aurkeztutako menuak oso ondo baloratu izan ditu. Luxu bat da munduan zehar The Culinary Nation garelaren ideia adierazten eta indartzen duten sukaldariak izatea.

Aipatu beharra dugu arraro iruditu zaizkigun bi gauza daudela:

Lehena, kritikoek euskal gastronomiak «barazki edo begetal freskoak falta dituztela»ren ondoriora heltzea. Argitu beharra dago, hauek, gure mahai, etxe edo jatetxeetan, papel garrantzitsua dutela. Lodosako piperrak, Tudelako artixota, Gernikako indabak, Arabako patatak, Gipuzkoako pipar edo «ilar malkoak», edo Espeletako piper batzuk.

Beste alde batetik, euskal gastromia «oso espeziatuak» direla ustea da. Ez gaude ados. Hala ere, urruneko lurraldeen janariak duen irudi bitxiagatik izan daitekeela uste dugu. Guretzat, munduko alde honetatik datorren janariak duen irudia berdina bait da.

Hala ere abisatu nahi ditugu….hurrengo asteko egun batzuetan idazten ez badugu, Pedro Samper sukaldariburuak The Brasserie jatetxean prestatutako «euskal afaria» disfrutatzen gaudelako da.

Izandako ideia bikainagatik berriz zoriondu nahi dugu eta bertoko mahaikideek gure amatxoek prestatutako janariaren ispiritua disfrutatzea errazteagatik. Hori bai, estiloa eta zaporea munduko alde hartara moldatua.

Era berean gustatu zaigu, Malaysian, Pirinioen bi aldeetan bizi garela ulertu dutela jakiteak. Askotan hurbilago dauden lekuek «ahazten» duten zerbait.

 

Dineout – 2019/10 -Malaysia

The Basque Country Dinner at The St. Regis Kuala Lumpur in October

Buñuelo de Viento Crème Fraiche, Osietra Caviar
Autumn Leaf Girolles “Escabeche”, Ceps Mayonnaise
Txangurro & Sea Urchin San Sebastian Sle Crab Stew
Idiazabal & Figs Beetroot Sago Cracker
“Panache” Seasonal Mushrooms, Green Peas, Poached Egg, Potato Parmentier
Marmitako Basque Sle Red Tuna Stew
Rabo de Buey al Vino Oxtail & Cabbage, Black Truffle Croissant
Chestnut & Intxaursaltsa Pecan Nuts, Marron Glacé
Gâteau Basque Almonds, Cherries

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)


First Classe – 2019/3/4 – Malaysia

Travel to the Basque Country with Executive Chef Pedro Samper at St Regis KL

For those not in the know, the Basque Country is located in the western Pyrenees and straddles the border between France and Spain on the coast of the Bay of Biscay. The origin of the Basque Country dates back centuries when residents lived off their livestock on the Pyrenees mountains.

(Jarraitu) (Itzulpen automatikoa)


Life Style Asia – 2019/3/5 – Malaysia

Review: The Brasserie at St. Regis KL takes you on a journey of Basque cuisine

Basque cuisine hardly travels out of the Basque region so much so that many are not even close to being versed with the flavours it has to offer. The closest one may get to Basque food is probably the burnt cheesecake, a Basque novelty that was created by accident in San Sebastian.

(Jarraitu) (Itzulpen Automatikoa)


 

Last Updated on Abe 21, 2020 by About Basque Country


Lagun iezaguzu aboutbasquecountry.eus mantentzen!
Help us keep aboutbasquecountry.eus running!
Ayúdanos a mantener aboutbasquecountry.eus

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gune honek Akismet erabiltzen du zaborra murrizteko. Ikusi nola prozesatzen diren zure erantzunen datuak.