Itzultzailea: Leire Madariaga

Jill Barthek Basque Culinary World Prize sariaren hirugarren edizioari buruzko bi artikulu argitaratu ditu Forbesen. Guk, dagoeneko, hainbat alditan idatzi dugu sari honi buruz, hau martxan jarri zenetik zehazki eta oraingo honetan, sari honen helburuak eta folosifia hoberen azaldu diren aldietako bat da.

Lehenengo artikulua horretara zuzentzen da, saria zer den azaltzera eta honen sorrera bultzatzen duten eta funtzionamentua gidatzen duten arrazoiak azaltzera. Bigarrena, edizio honetako irabazleari buruz da.

Guk behin baino gehiagotan adierazi dugu Basque Culinary World Prize saria martxan jartzearen ideia, ideia bikaina izan dela. Sukaldariek bultzatutako proiektu solidarioak saritzea eta saria, 100.000€, helburu hortara zuzendua izatea, bikaina da.

“Gastronomiaren Nobel” sari bat sortzeko ideia eta aldi berean “euskalduna” denarekin lotuta joateko gaitasuna izan dutenei noizbait eskertu beharko dieguna da. Gainera, lehen ediziotik proiekzio zabala eta ospe handiarekin. Era berean iruditzen zaigu “Culinary Nation“ markaren sorrera, beti ere euskal nazio osoaren errealitatera eta ezagutzara zuzentzen delarik.

Forbes – 2018/7/12 – USA

The Transformative Power Of Gastronomy: The Basque Culinary World Prize

The Basque Culinary World Prize puts €100,000 into the pocket of the winner, but that, it turns out, may be the least important detail in the story of this global, equal-opportunity gastronomic award.

(Jarraitu) (Itzultzaile automatikoa)

Forbes – 26/7/2018 – USA

Winner Of Basque Culinary World Prize: ‘Give Back More Than You Take’

Scottish chef Jock Zonfrillo is honored this week as the winner of the Basque Culinary World Prize for his dedication to preserving and promoting the culinary ingredients and techniques of the native people of Australia, where he has resided since 2000.

(Jarraitu) (Itzultzaile automatikoa)
anuncio-productos-basque-728x85-2