Itzultzailea: Leire Madariaga

Hélène Darroze chefa, 2015eko Munduko Emakumezko Chef Hoberen bezala izendatua izan zen (bai, 2012an bere lehen edizioan Elena Arzakek irabazitako saria bezalakoa). Berari eta euskal gastronomiari dion maitasunari buruz hitz egin dugu dagoeneko. Bere “azken afaria” Euskal Herrian izatea gustatuko litzaiokeela kontatzen genuen. Era berean kontatzen genuen, pasa den uda Maria Cristina Hotelean pasatu zuela, non pintxoei eta autore platerrei buruz duen ikuspegia eta bere proposamen goxoak aurkeztuko duen.

Oraingoan, Financial Times-eko artikulu batekin harritu gaitu, non Donostiako bere lekurik gustokoenak kontatzen die irakurle britanikoei. Hori bai, gastronomía sektorera zuzenduz.

Financial Times – 9/6/2017 – Gran Bretaña

Chef Hélène Darroze on her favourite spots in San Sebastián

For pintxos (the Basque equivalent of tapas), head first to Ganbara, where hugely talented chef/owner Amaïa Ortuzar offers a delightful selection including wild mushrooms, tuna with anchovies, croquetas de jamón, egg with calamari and boquerones. The lower-ground-floor dining room is charming and intimate too, with a very good, well-priced local wine list. Two other speciality spots for pintxos are Bar Antonio for carabineros (scarlet shrimps, especially good in ravioli), and Bar Txepetxa for a huge array of anchovies: they have at least 15 versions on offer as pintxos, each one prepared differently and with intriguing accompaniments, from sea urchin roe to spider crab.

(Jarraitzen du)

 

 

anuncio-productos-basque-728x85-2