Itzultzailea: Leire Madariaga

Craig Cavallok artikulu bat argitaratu du Condé Nast Traveler-en, zeinetan Euskal Sukaldaritza, Donostia eta Txoko Gastronomikoei buruz hitz egiten digun “txoko sekretu” bezala izendatuz.

Egia esan, artikulun honen autorea “ ezin da kexatu” ibilbide horretan izandako “gida eta laguntzaile” mailaz, nortzuk ikuspegi orokor batetik, pintxoetara, donostiako jatetxe hoberenetara, Brecha merkatura eta Txoko gastronomiko baten bihotzera eraman izan duten.

Baina, esan beharra dago, gida horiek ondo aprobetxatzen jakin dituela eta irakurleak Donostia zein Euskal Herri osoa bisitatzera animatuko dituen artikulu bikain bat prestatu duela.

Donostia, hiri ezagun batetik erreferentzi hiri bat izatera pasatu da eta sukaldaritza munduan “mito hiri” bihurtzeko bidean dago. Bide horretan, jatetxe handi eta txikiek, tabernek, donostiarrek, sukaldariek, arduradun turistikoek…rol garrantzitsua dute.

Joera goranzkoan mantenduko duen bide arrakastatsua. Donostia, munduko gastronomi hiri handienetariko bat da, europako, asiako eta amerikako edozein hiriburu mailan.

Proiekzio honek dakartzan arriskuei aurre egiten jakitea espero dugu. Sariek edo arrakasta eta antzemate etiketek “opari pozoitsuak” dakartzate ere. Kasu honetan, Donostia “gastronomiaren jolas-parke” bihurtzea izango litzateke, guztia kanpokoentzat pentsatua egongo litzatekeena. Kanpokoek benetan bilatzen datozena aurkitzeko “benetazko lekua” izaten mantendu beharrean.

Condé Nast Traveler – 5/1072016 – USA

Inside San Sebastián’s Secret Societies…For Eating

“The Basque people have a huge reverence for food,” Alex Raij tells me over the phone. She is in a cab inNew Orleans, on her way back to New York City and the small empire of Basque restaurants she runs there with her husband Eder Montero, who was born in the Basque country. “And they believe everyone deserves to eat well.” This is reflected in both spirited pintxos (the region’s take on tapas) bars and Michelin-starred restaurants, alike. In fact, San Sebastián, with more Michelin stars per square meter than any other city in the world (16 total, and counting), has long held a global reputation as one of the greatest gastronomic destinations on the planet.

(Jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)
Merluzza a la Koxkera: hake with peas, clams, garlic, white wine, and parsley. For members only. Photo by Craig Cavallo
Merluzza a la Koxkera: hake with peas, clams, garlic, white wine, and parsley. For members only.
Photo by Craig Cavallo

 

anuncio-productos-basque-728x85-2